svart på vitt

Jag hittade bevis på vad jag redan vetat så ni behöver inte lämna er åsikt längre :)..klart ni kan göra det endå men jag fick dom svaren jag funderade på, ni som redan kommenterat,tack för det! När man vet en sak men får höra andra konstiga åsikter så blir jag så frustrerad att jag måst hitta något som bevisar att jag talar sanning. En sak som är så självklart för mig men tydligen inte åt alla..här under står allt, som om jag själv sku ha skrivit det! Men det har jag inte!!!!det här är från hevoseni.fi

Hevoset juovat sen jälkeen kun ovat syöneet.Syödessään ne tuottavat suuria määriä sylkeä sekä mahahappoja. Syljen ja mahahapon tuotanto stimuloi ”janohormonia”. Siksi hevosilla pitäisi olla pääsy juomaan samaan aikaan kun ne syövät. Tämä pitää huomioida, kun hevosia ruokitaan ulkona – niillä pitää tällöin olla myös vettä tarjolla. Liian pitkä väli rehunsyönnin ja veden juomisen välillä voi olla syy ruoansulatuskanavan häiriöihin ja mahdollisesti johtaa ähkyyn.
Ruotsin maatalousyliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan hevoset, joiden juomakupin vedenvirtaus oli 2-3 l/min, eivät juoneet tarpeeksi ja menettivät painoaan. Kun näille hevosille tarjottiin vettä sangosta, vedenjuonti lisääntyi 30 – 40 %. Kuitenkin jos virtaus juomakupissa oli 8 l/min, hevoset joivat yhtä paljon juomakupista kuin sangosta. Eräs toinen tutkimus osoitti, että jos hevoset saivat itse valita, ne joivat mieluummin sangosta kuin juomakupista. Veden saatavilla olo on tärkeää erityisesti kuivalla korsirehulla ruokittaville hevosille. 

17.02.2011 Hevosten riittävä vedensaanti varmistettava myös talvella

Vesi on hevoselle kaikista tärkein ravintoaine ja hevoset sietävät täydellistä veden puutetta huonosti. Riittävä vedensaanti on tärkeää nestetasapainon säätelyn ja ruuansulatuselimistön normaalin toiminnan kannalta.

Hevosten vedensaantiin kiinnitetään talvella vähemmän huomioita kuin kesällä, vaikka riittävässä juomisessa onkin yleisimmin ongelmia juuri talvella.

Riittävästä veden saannista on huolehdittava tarhattaessa myös talvella. Lumi ei ole juomaveden korvike. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s