patrasket riktit

Nu har Ellu fått ett tredje barn, Drama. Han dricker inte av henne men han följer henne lika som systrarna gör. När man tar bort Ellu från hagen blir han hysterisk. Vad är det för underligt med Ellu? alla dras till henne 🙂 Idag gjorde vi så att ingen av fölen fick följa med på ridplan, utan jag stod och vaktade dom i hagen. Först var det lite kaos men sen lugnade dom sig när dom märkte att Ellu bara gick runt och runt på ridplanen. Tyvärr kommer Ellu få vara ledig nu medan jag är borta nästa vecka, det är för riskabelt att Monica skall ta ut Ellu och lämna patrasket i hagen när hon är helt ensam här.. Eller att ta med bara en och lämna resten.
Sen när jag kommer hem så kommer hästarna bort från bete och upp i vinterhagorna så sen kan hon börja rida normalt igen. Då är det lättare när hon kan låsa in fölen i boxarna!

Ni undrar kanske varför det så viktit att Ellu blir så mycket riden fast hon är gammal och har föl vid sidan, hon rids för att magen skall fungera och för att hennes bakben inte skall svälla upp till elefant ben. Nu då hon går på bete är det ingen risk till detta i och med att hon rör sig så mycket själv men sen då hon kommer upp i vinterhagen rör hon sig inte lika å då är det jätte viktit. Att lämna en gammal häst och stå en längre tid är ingen bra ide annors heller, musklerna dör bort och det är svårare att få igång en gammal häst pånytt.. Därför får hon inte stå länge åt gången, inte ens på sommaren. Men nu får hon en vecka ledigt! Så passa på och njut Ellu 🙂

syskonen

patrasket
Annonser

En reaktion på ”patrasket riktit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s