Långritten avklarad!

Vi startade strax efter 10, såg faktist inte på klockan, dumt nog! Det var otur nog hårt på vägarna då det var 7 grader kallt inatt! Så vi började med att skritta ganska länge. Genast då vägen tinade upp travade vi. Planen var att låta dom trava tills dom själva saktar ner på farten förrän vi skulle ta galopp. Men det visa sig när vi var halv vägs att det var lika fart som när vi började…Så efter att vi stannat och pausat hos Cessi, som var snäll och bjöd på vatten, travade vi och galopperade enda tills det kom asfalt emot. 

Bild

I pausen hoppade vi ner och sträckte på benen medan vi juttade lite med Cessi och drack varsin tripp. Pampas och Nova drack inget, som jag visste dom inte kommer göra. Men en par morötter dög åt dom! 

Asfalt sträckan var lite för lång, det blev tungt att bara sitta och lite kylit. Så där som väg kanten var bredare tog vi trav genast när det gick. Så träffade vi på en ensam stor ardenner som vi stannade och pratade lite med. Tror det var ett sto för Pampas blev lite ivrig 🙂

Bild

Bild

Bild

 

Vid det här laget hade vi långt under halva vägen kvar och hästarna var lika pigga fortfarande. Genast efter att vi korsat stora vägen och kommit ut på sand väg igen satt vi lite mer fart på pojkarna. Tog galopp där det var god sikt frammåt och travade så gott som resten. Undantag då vi mötte på hästar och en hundklan på vägen.

Bild

Jag kan inte säga att Nova skulle ha slutat med sitt dragande i galoppen men det blev kanske aningen bättre nog. Så lite trött kanske han var. Men på Pampas märkte man inget 🙂 Han hade samma fart på enda hem till gården 🙂 Men nu skall man komma ihåg att Nova inte är riden lika mycket som Pampas denna vinter, han har haft det ena och andra som gjort att han stått längre periorder och tappat kondis. Mest såklart har kastreringen tagit på! Så duktiga pojkar var dom, även om det inte blev fullt 50 km.

Ensam skulle det inte ha varit roligt, så tack Maria att du kom med mig. Tror inte heller Nova skulle varit lika villig att gå utan Pampas. Men med sällskap gick det här som en dans på rosor, det gick mycket smidigare än jag kunnat tro! Halv 2 var vi hemma tillbaka. så ca 3 timmar tog det, då räknar jag bort våra pauser hos Cessi och Ardennern! Och nu efteråt kan jag konstatera att vi nästa gång nog får ha mera fart!

Nu skulle jag villa be er lämna kommentarer, om inte ni har något att säga så skriv bara hej, bara för att kolla om ni kan kommentera från er Iphone, dator o.s.v. Vill ju gärna veta om problemet är löst!

 

Annonser

15 reaktioner på ”Långritten avklarad!

 1. ardennern hade en kompis men den dog för en tid sen… å dom tar inte fler hästar heller.. lite komplicerat där.. :S //I.S

  Gilla

  • jo jag vet att den haft kompis och det är nästan det värsta,det måste ju kännas ännu mer ensamt då ;(
   samma fall finns ju här nära oss, en stackars häst som blivit utan kompisar och får inte nya heller…/Heidi

   Gilla

 2. Jag måste åxå testa nu från min iPhone.

  Tyckte vi hade skit kul. Trodde jag sku dö men klarade det bra. Kanske man sku börja med distansritt ;))

  Men som Heidi redan sa så ensam sku det ha blivit jäkla långtråkigt. Även tack till Cessi å Nicke för en trevlig pratstund

  Ska bli kul att se hur mör jag är i morgon i kroppen.

  Gilla

 3. Och här kommer min kommentar, hatar att skriva på wordpress då man måste ha en profil och min profil är lastgammal och jag får inte det bytt, suck! Men jag skriver i alla fall nu för att se om det funkar, från mac dator 🙂

  Gilla

  • Cecilia, om du inte fyller i e-post adressen så borde den inte kasta över dig till ditt wordpress-konto! Den gör detsamma åt mig, men när jag lämnade e-posten oifylld, så gjorde den inte det. Den känner igen adressen automatiskt eftersom du någon gång haft den registrerad…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s