Dagen efter

Efter ritten igår smörjde vi in benen med liniment och till natten smorde jag dom en gång till och så fick dom magnet stall- lindor runt fram benen. Imorse tog jag bort magnet skydden och granskade benen. Pampas hade normala ben medan Novas var lite svullna. Pampas fick gå ut som vanligt medan Nova fick sina insmorda en gång till och magnet paddarna på tillbaka och så ut i hagen och röra på sig. Han haltade inte så det bästa är att röra på sig!

unnamed (50)
unnamed (51)

2 timmar senare tog Monica och jag upp dom tillbaka till stallet för att förbereda för transporterande. Novas ben var nu mycket bättre men inte helt normala. Bestämde mig för att endå ta han med å åka och prova rida honom, vill ju se om han är ren! Han fick lindade fram ben och skydd på bakbenen. Senast han åkte med en annan häst var när han var 2 år å det gick åt pipan…så ville skydda hans ben om det händer lika som då…Maria dök upp och vi lastade, inget hände, dom betedde sig som ljus båda två.

Jag började rida Lalle medan Maria skrittade fram Nova åt mig, han var stel bak till sa hon men fram var han mjuk. lite trög i traven.

Lalle gick idag mycket bättre än senast. Han var modigare och höll inte på med något onödigt. Så honom red jag inte länge,slutade genast när det gick bra! Ett jätte stort fram steg har han gjort, hoppas bara han är lika modig på Söndagen!

unnamed (48)

Sen var det Novas tur, benen hade nu sjunkit till det normala. Å nu märkte jag resultat från igår, jag kunde galoppera med långa tyglar och han sprang inte iväg, jag red ytterst kort stund för att inte anstränga hans ben onödigt. Det blev inget hoppas, jag galopperade bara över samma ”hinder” som jag gick med Lalle. Det var visserligen lågt men det kändes jätte bra, han lyssnade!!! Efter att jag styrde över hindren vaknade han något, men absolut inget farligt. Å jag kan absolut leva med att han är så här lätt framöver 🙂

Efter att jag ridit släppte vi Nova och Lalle lösa i manegen så vi kunde bära bort hindren smidigare. Det gick snabbt då vi var många på plats, Nina var snäll och hjälpte till fast hon är sjuk! allt löper så smidigt när man är många som hjälps åt. Tack alla för hjälpen, skulle inte klara det ensam!
Efteråt stod vi en stund och tittade på när N&L visade upp sig i manegen. Det var tydligen jätte roligt att vara lösa där. Och Novas trötthet var totalt bortblåst!! Imorgon skall jag rida lika kort stund som idag och hoppa några enstaka hinder bara för att få lite känsla på hinder tills Söndagen.

 

Efter den resan var det dags att lasta Stella och Elli. Den här gången var det Elli som satte emot lite mera, hon som gått bra in tidigare gånger ville inte in idag. Hon kom upp på rampen och så backade hon ner igen. Såhär höll vi på en god stund och sen kom hon in. Väl där inne hade hon ingen nöd, stod snällt med Monica och åt morötter 🙂

Stella var den duktigare idag, hon kom in nästan genast, bara att hon backade ut lika snabbt. Nästa försök kom hon åxå in men hon gick in på samma sida som Elli stod 🙂 tönt! Bra försök dock!!

Tredje gången gillt, då stod hon snällt och hon fick massor av morötter. Efter en stund där inne backade vi ut henne först och Elli efter. Båda lugna och nöjda. Det blir nästa vecka igen. Jag vill att det här går helt problemfritt förrän vi sen tar nästa steg och far ut och åka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s