Tävlings dagen

När har det regna senast? Nå idag regnade ju det såklart. Det var kallt och trist och lång vänte tid. Lalle fick 10+ idag, han kämpade faktist!  han var helt klart lite rädd och osäker. Så länge Nova var med var det ingen nöd men när vi gick in i manegen och Nova inte fick följa med så sprang han och gnäggade hela tiden. Men han gjorde endå vad jag bad honom om, samma ute på banan. Det var mycket nytt att se på förrutom hindren. Vi kom igenom banan och fick en rosett!

unnamed (44) unnamed (45) unnamed (20) unnamed (19) unnamed (30)unnamed (38)

Sen var det så lång tid till Novas klass så vi satte in L&N tillbaka i traikkun och äta hö.  Jag var lite nervös för hur Nova skulle bete sig där inne med Lalle bredvid. Är fortfarande rädd att han får nå hingst släpp och piper till och stegrar! Men jag tror höet höll honom sysselsatt för dom stod jätte snällt där.

unnamed (26) unnamed (23)

Har jag sagt att Stellas mamma Stella Querida ”Spinki”  åxå var anmäld till tävlingarna? Kommer ni ihåg Spinki ? Hon skulle hoppa samma klass som jag och Nova. Jag blev och många andra förvånad hur stor hon blivit och vacker, hon hade vuxit till sig och fått muskler såklart! Spinki är alltså 5 år nu. Nova kände i all fall inte igen henne 🙂

Nova är så lugn på tävlingsplatsen nu så alla funderar vad som hänt 🙂 Å det är så skönt att ha han med, han gör inga väsen om sig och jag kan stå bredvid andra hästar och han står stilla medan jag pratar med folk!!

unnamed (47) unnamed (42)

Novas klass gick rakt åt helvete, fick inte ens rida hela banan. Jag blev diskad före jag ens han börja, mitt fel totalt, jag korsade inte start linjen före jag red mot hindret. Det kan jag ta, MEN vad som hände sen är fel. Jag frågade om jag endå fick hoppa banan. Det fick jag. Styrde mot andra hindret och Nova vägrade och då plötsligt fick jag inte mera hoppa banan till slut. Då ropar dom att jag bara får hoppa ett hinder till. WTF?? för att han vägra? Andra gången hoppade han och jag fortsatt till hinder nummer 3 eftersom det var en linje och sen slutade jag. Varför fick jag inte hoppa färdigt banan? Det här vill jag veta och kommer skriva och ta reda på det här.

Spinki vägra ut sig och endå fick hon hoppa banan klart, för att hon är unghäst säger domaren !? diskriminering el vad då? tänk om min häst varit 15 år men aldrig hoppat en bana tidigare? vad har det för skillna på åldern. Såna här små klasser är ju till för att få övning! Får en hoppa banan slut skall alla få göra det! Mycket dåligt!!! Tidigare om åren har jag sett ekipage som fallit av, vägrat ut sig m.m och dom har alltid fått hoppa klart!

Det jag är mest sur på är att jag fick ingen som helst övning ut av det här. Jag har lika lite hopp erfarenhet med Nova som före tävlingen!

Är fortfarande helt slut i kroppen, som jag var igår redan, den här veckan har tagit musten ur mig och jag skulle verkligen behöva en sov morgon! Imorgon har vi timme med Jepa och för första gången känns det som att jag bara inte orkar! Meeen fy den som ger sig. så det är nog bara att rida på!

Men visst är ju killarna fina?!

unnamed (39) unnamed (29)

Annonser

9 reaktioner på ”Tävlings dagen

 1. Fast jag nu int har nåt med saken o göra så kan jag garantera att Heidi beter sej som folk o e trevlig mot domare o banpersonal 🙂

  Gilla

 2. Håller oxå me M&H,samma regler gäller alla! O ja ha nog alltid fått hoppa banorna till slut oberoende hur länge d ha tagit.

  Gilla

 3. Vet int så myky om dehä me tävlingar men jag måst nog också hålla me M&H, hoppar en så får alla hoppa. annors är det diskriminering, oavsett i vilken ålder hästen e osv. Samma regler för alla! kanske du måst smöra me domarna nästa gång! 😉 men värre kund de ju ha gått! om det int blev så myky övat med nova så gick du i alla fall framåt IGEN med lalle! 🙂 tummen upp för er! //I.S

  Gilla

 4. Vad har det att göra med om man är ”en trevlig människa” eller om man är ”på gott humör” att göra? Det har väl absolut inte det minsta med saken att göra? Rättvisa borde det ju handla om. Så med andra ord borde Heidi ha hört av sej till arrangören och frågat att får hon hoppa banan till slut om hästen vägrar ut sej eller om hon blir diskad.
  I mina ögon var det fel gjort att låta ett ekipage hoppa och ett annat inte. Det ska vara lika för alla om man sen är hur trevlig och på hurdant humör som helst.
  Och nej, vi var inte dom ända som tyckte det gick fel till. Även såna som var ”helt utomstående” kommenterade samma sak.

  Gilla

 5. För att dra ut på klassen ? Samma tid sku de tagit om jag hoppat hela banan med omhoppningen..å de med bedömningen ha jag int tänkt på men de e oberoende en liten seura klass. Jag fråga att får jag hoppa hela banan och dom svarar jo för att sen ändra det ti ett hinder. Antingen har dom hört fel el så jag. Å sen tycker jag inte man ska behöva ”smöra” för domaren för att få hoppa klart. Men funkar det så där bra kanske jag måst börja med det.

  Gilla

 6. Hej. Måste kommentera. Alltså orsaken till att du inte fick hoppa banan till slut är just för att klassen var en 80cm bedömning 367.1, inte 60cm A.0.0. Du blev som du själv skrev utesluten för att du aldrig korsade startlinjen, så hästen hade ju inte gjort något som helst fel som du själv skriver. MEN, domaren gav dig lov att fortsätta, men då han vägrade fick du sen bara ett hoppförsök till, för att inte dröja ut på klassen. Om bedömningen varit en annan hade du självklart får fullfölja din bana, som i t.ex bomklassen med Lalle då det är frågan om att ”träna”. 80cm uppåt är redan på det stadiet att man som ekipage sen just inte får flere chanser, beroende på bedömningen såklart. Unghästen hade speciallov att få fullfölja klassen oavsett vad, vilket jag tycker är en fin gest av domaren. Hon ( ryttaren) hade hört sig för i tid och uppträdde sakligt mot banpersonal, domare och verkkapersonal. Hon hade också en snabb grundtid och hela banan flöt på bra. Skulle din häst ha hoppat några hinder och sen grisat sig kanske domaren hade låtit dig fortsätta, min nu var ju din situation lite annan. Under sommaren kommer V-NR ordna tävlingar i 80, 90 och 100cm med bedömningen A.0.0 som är öppna för alla ekipage som vill träna och få mer banrutin, med idén att få hoppa banan till slut, som en liten banhoppningsövning. Ledsamt att du känner dig diskriminerad, måste tyvärr denna gång vara av annan åsikt än dig, inte för att jag är tävlingsarrangör eller har ”oma-lehmä-ojassa” utan för att jag inte ser det som är diskriminering av domaren utan en konsekvent bedömning. Domarna har allt mer krav på sig från SRL, banorna måste göras tuffare även på seuranivå osv.

  Gilla

 7. Jag tycker verkligen det var mycket dåligt gjort av dagens domare! Helt som du sa så om en får hoppa banan till slut efter diskningen så ska alla få göra det. Det ska inte få vara skillnad på hästens ålder i en sån sak. Helt sjukt!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s