Glad forts. på påsken

Jag var hela går dagen på jobb! Fick en trevlig överraskning när jag kom till stallet på morgonen. Jag skulle göra hela stallet själv 🙂 Jag har aldrig gjort det här stallet själv, jag har alltid bara varit med på förmiddagen och gjort morgon stallet men inget mer. Å nu stod jag där med en massa lappar och ritningar och skulle ta hand om svin dyra dressyr hästar 🙂 Vilken häst skulle i skritt maskin vilka skulle i hagen vilka tider och så var det ju tusen olika myslin att se till att alla fick rätt sort! Ja ni förstår kanske… Som tur kom och gick det folk som red sina hästar där som jag kunde fråga om jag glömt något!

Mellan allt detta städade jag 25 boxar, 2 gånger under samma dag. Först morgon städningen och sen ännu efter middags städningen. Plus att alla hagor skall städas genast efter att hästarna varit i dom!  Behöver jag säga att jag har skav sår på händerna? hehe…

Men klagar inte fast det kanske låter så! visst hade jag lite ont i ryggen och skit ont i fötterna men det var fint väder och stallet är härligt på alla vis så en hel dag nu och då där skulle jag nog kunna göra igen!

Det svåra med det här stallet är att det byter hästar ofta så fast jag jobbat där många gånger innan så har jag ingen aning om vilken häst som e vilken och som står i vilken box om man varit borta därifrån en tid! Mest tur igår var väl att hästarna fick gå ut utan täcken så behövde inte veta vilken häst som skulle ha vilket täcke ännu till 🙂

Idag så här långt har jag bara ridit Lalle, som var jätte duktig! Vi galopperade på volt, och fattar galopp bara med skänkeln nu!

Dino och Dina flyttade jag igår kväll upp till dom andra. Jag har haft dom i en bur under natten och idag släppte jag ut dem i stora buren! Det går lite vilt till emellan åt men jag hoppas dom snart lugnar sig! Dinas öron håller nu på att trilla ner! Och nu här uppe i buren när jag ser alla kaniner på samma ställe ser man bra hur mycket D&D har vuxit! Dom är redan större än Mimmi 🙂

Hästarna har fått gå både igår och idag utan täcken och som det ser ut skall hela veckan vara så här fin som idag!

Klippte Lalle idag åxå, tog bort håret där sadeln ligger, han hade ju en fyrkant kvar men nu hårade han så att jag fick nippor när allt flög på mig så rakade bort det 🙂 Han stod jätte snällt! han spände sig bara när jag satt på maskin men sen var det inga som helst problem. Så även där ett litet framsteg. Passade på att fin slipa lite och rakade lite på benen bara för övningens skull. Vill ju att allt skall vara lätt med honom sen när han åker på foder å inte ställer till med problem!

Nu skall jag gå ut och bygga hinder, tänkte hoppa Nova och Pampas. Kommer kanske lite bilder senare idag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s