långritt 5

Jag har inte ringt Cajus ännu, skall göra det imorgon efter påsken. Har inte velat störa, fast han är häst mänska och knappast har ledigt så vill jag endå inte ringa just på påsken. Idag på vår långritt med Linda var Nova  helt super! Han var pigg och frammåt men inte dragig alls! På slut rakan blev han t.o.m lite trött. Måste kolla upp Nova lite då jag tycker han är konstig och ändrat så mycket sen kastreringen.

unnamed (44)

För det första är han grisigt tjock! För det andra skiter han tre gånger mera. För det tredje får han svullna ben när han ansträngs. Han haltar aldrig men den hästen har aldrig på sina tidigare 8 år haft något som helst problem i benen. Nu sväller dom efter hoppningen el långritter! Å det är bara vätskor för dom försvinner genast när han börjar röra sig. Så misstänker nu att han har något konstigt i ämnesomsättningen! Det att han skiter mycket är ju inte något dåligt i och för sig så i tarmarna har han nog inga fel MEN undrar när han är så mega tjock att stockar det någonstans och sen far ner i benen?

Han har en mage som ett dräktigt sto. Skämtar ibland och säger att är det jojo el Nova som skall föla snart!? Han har alltid varit lite på rundare sidan, även som hingst, men nu tycker jag det här är över drivet!. Han är lixom uppblåst! Undrar om jag skulle ta ett blodprov el något som kunde visa hans värden!? Någon här som varit med om något liknande?

När den nya hästen kommer till stallet  kommer jag sätta Nova i egen hage, när Lalle sen får kompis. Så kan jag hålla sten koll på hur mycket han äter. Jag skall banta honom och sen se om det ändrar. Kommer även låta han stå med Back on Track på nätterna för säkerhets skull.

Grejjen är den att jag har haft Nova sen liten och jag känner varje dag att det är något fel. Kan inte beskriva det men det känns inte som Nova. Kan nu sen kastreringen ha något med detta och göra?

unnamed (45) unnamed (42)

Annonser

En reaktion på ”långritt 5

  1. Att kastrera är ju iof ingen super bra ide med tanke på att de ändrar ju ALLT i kroppen, hormoner som fanns finns inte längre osv. så de int konstigt att du tycker att han e konstig. Men att kolla opp att allt faktiskt är som de ska vara e ju ingen dålig ide! vissa har ju så dålig tur att hästen blir sjuk efter kastreringen… 😦 //I.S

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s