Hoppträningar

Om jag börjar med Lalle. Det tog en god stund före jag fick han ner lugnad och kunde börja hoppa! Han var så skärrad av allt som låg runtomkring ridplanen att han var omöjlig att rida. Han flög till höger och vänster och hoppade rakt upp i luften. Det roliga var att han var inte alls rädd för hindren! Han hade så mycket annat att se på så han glömde dom 🙂

Och han tog mig med storm när jag styrde mot första hindret och han drog ordagrant till det! Flera gånger överraskade han mig så att jag hängde verkligen inte med i hans hopp! kolla bara på bilden här..Bjuder på denna åt er 🙂

unnamed (5)

 

Försökte komma i slutet av ritten i galopp mot hindren men han var trött vid det här laget och orkade helt enkelt inte hålla galoppen! Han tog ut sig så i början av turen med allt nytt som var farligt så han orkade inte speciellt länge! Men 2 fina språng i galopp fick vi till och slutade med det!

unnamed (4) unnamed (3)

Här tar han i lite väl, eller hur? 🙂

unnamed (7)

Och jag vet om att bommen på marken ligger på fel sida men det är för att jag hoppade från 2 håll och ingen hann springa och flytta bommen mellan hoppen! Tror inte det var sååå farligt! 🙂

unnamed (16)

 

 

Nova måst jag börja med att berömma honom för hur lätt han är att ha med nu förtiden! Jag kan inte förstå att det är samma häst! Han bara är med lixom 🙂 Såhär är han så söt 🙂

unnamed (17) unnamed (2)

 

 

Men sen när han sätter den här sidan till så är han inte söt längre..

unnamed (15)

 

På riktit att han ork jävlas, han var så på väg och sen typ tillika som han skall hoppa av så ändrar han sig och vägrar! Maria som stod bredvid och fotade sa att man ser att han inte rädd el osäker, han bara JÄVLAS!!! Ordagrant!

Samma gjorde han på kombinationen, sen då jag blev arg och doncka han i sidorna med sporrarna så hoppade han snällt resten av hindren!???? Nu var det inte heller så att jag skulle ha hämtat han dåligt till hindret eller något sånt. Vi kom faktiskt perfekt men NEJ han ville nu bara inte! Och ser ni noga på bilden så har han öronen fullt frammåt spetsade, så han tyckte nog det var jätte roligt att lura mig! Bara jag får bort det här så hoppar han ju i övrigt jätte fint!

unnamed (12) unnamed (13) unnamed (8) unnamed (9)

 

Dessutom lyssnar har mycket bättre nu, han gör halvhalter när jag ber och det är mycket lättare att se steget med honom nu än för ett år sedan! Visst har det gått frammåt! Men inte tillräkligt!  Kommer nog hoppa dom båda 2 några enstaka hinder här hemma på Fredagen ännu! Men tyvärr får jag nog fara med Nova i både 70 och 90 cm klassen. Kan vara 90 blir för stort men allt är nu bara övning och träning så får hoppa alla klasser som bara finns! Hade hoppats på en 80 klass men nu blir det såhär!

Annonser

2 reaktioner på ”Hoppträningar

  1. Men brukar han inte bara börja bråka i de där lägre klasserna, när han tycker det blir för lätt/tråkigt? Så varför far du inte bara i 90cm så han kanske tar det på allvar?

    Gilla

    • Jo många gånger e det så men nu har han ingen skillna vilket hinder han stannar på. Så de e ju rutin vi behöv och då bäst att hoppa så mycket som möjligt

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s