Dressyr tävling

Då har man korkat för dressyr säsongen i år! Vår andra dressyrtävling och vår första ute bana någonsin! Pampas var inte rädd för dressyr staketen och efter mycket framridning var han rätt så koncentrerad! Pampas gjorde precis vad jag bad om men jag tyvärr bad jag om för lite. Jag våga inte be honom visa sin fina förlängda trav för jag var rädd att han skulle fatta galopp!

På uppvärmningen var Jepa jätte nöjd med honom och guuud vet ni va härligt att hon var där! Det var så mycket lättare att värma upp! Och själva banan var hon åxå nöjd med. Jepa säger verkligen till om man gör något dåligt el om man rider dåligt, så säger hon att jag gjorde det bra så får jag väl vara nöjd med 🙂

Här får jag några sista råd av Jepa före jag går in på banan.

 

unnamed (2)

 

unnamed (3)

unnamed (5)

Den här bilden skulle vara fin om jag hade koll på mina händer…ush fy på mig !

unnamed (7)

Ska sätta in filmen åt er men skall kort berätta vad jag tycker om min bana först. Jag kommer in bra, raka vägar, sen går allt bra förutom att jag bordet ökat traven mer i första snett igenom. Volterna fick jag bra poäng för. Och samma övergången från skritt till trav. Sen fick jag minus på halten då hans ena bakben blev lite för långt bak. Det här var jag faktist lite nervös över om han stannar och står still. Allting hände ju bakom oss och Pampas som är kontroll freak och skall se på allt så tänkte jag att bara han inte vänder om och tittar åt fel håll. Efter halten fick vi en liten miss då Pampas ville trava men vi skulle skritta! Sen i galoppen började han frusta, och han frusta! Kändes som han aldrig skulle sluta. Det gjorde att han blev lite lång och vi kom lite i obalans men vi klarade det något så där. Ser ni noga så vinglar han lite i sista snett igenom före vi bryter till skritt!

59% fick vi och poängen var alla jätte jämna, förutom halten som var lite sämre. Jepa sa att det var ett jämt och lugnt program! Vet inte hur mångte vi placera oss men någonstans i mitten av 28 startande skulle jag gissa!

 

Jag var hemma först vi sju tiden. Sen skulle Pampas flätor upp och jag skulle tömma trailern och ladda den med annan utrustning inför imorgon! Ibland blir det lite knepigt att sköta både stall och fungera som sin egen häst skötare samtidigt. Speciellt då hästarna ute står och glor på mig vid porten och berättar att jag är sen! Tog in en efter en och gav hö åt alla genast. Sen skulle Lalle ännu tvättas, så att jag imorgon bara har Nova att tvätta. Lalle tyckte det var jätte skönt och störde sig inte alls på att alla andra stod och mumsade hö. Han fick svansen flätad och täcke på så han håller sig möjligast ren tills imorgon. Hoppas nu bara vädret håller upp ännu imorgon, det har hotats med sämre väder nu.

Sen kväll och tidig väckning imorgon = hör stall jobbet till :)…hääärligt…not!

unnamed (9)

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s