Det händer så mycket

Först måst jag börja med att säga grattis åt lilla Stella som ju har hunnit fylla 1 år den 2.5.  Det har varit full rullians så jag kom ihåg det på Fredag kväll först att vi hade ett födelse barn.

IMG_0780

Igår började dagen med jobb, jag hann hem och äta en smörgås för att sen lasta Nova i bilen och åka på Sannas träningar. Efter träningarna hann jag igen in en halv timme för att äta en till smörgås för att sen gå ut och träffa Lalles nya fodervärd! Hon kom redan på Lördagen och provrida honom! Det blev nu klart att Lalle blir Åbo bo efter midsommaren! blandade känslor, glad för att jag hittat ett bra hem åt honom men lessamt att behöva ge bort honom 😦

Vi började träningarna på Fredagen med skänkelvikning från spåret in mot mitten för att sen rak ställa och trava över en massa bommar. Efter bommarna skulle vi igen göra skänkelvikning i skritt ut tillbaka till spåret. Sen allt i trav! Sen blev bommarna små små hinder, vi kom in på samma sätt i skänkel vikning, hoppade över hindret och fortsatt sen i galopp. Efter att vi värmt upp med det här åt båda hållen hoppade vi linjer och till sist en bana. Uppgiften i sig var inte så svår men det var svårt att få Nova att ta just så många galopp språng det skulle vara mellan hindren och inte låta han gå på som ett ånglok!

På Lördagen var det riktit bra träningar! Vatten mattan kom fram och en tre kombination! vilket Nova aldrig hoppat..åtminstone vad jag minns 🙂 Vi värmde upp med att öppna och sluta på ena långsidan och trava över hinder. Sen hoppa vi i galopp några enstaka hinder för att få hästarna att landa i rätt galopp fast det är rakt spår. Det var inga svårt alls för Nova. Men sen kom den där jäkla mattan. Den var under första hindret på en linje. Det var så litet så alla andra hästarna travade över det. Men det kunde inte Nova tänka sig göra. Sanna visade mig en lysande bra ide för att lura honom över. Jag stod riktit nära hindret medan dom andra red över mattan, så han fick se på! Det här skulle ju aldrig gått om han var hingst men nu sa han inget fast dom var helt fast i oss. Sen när han tittat färdigt tog han mod till sig och HOPPA över den. Att trava över tyckte han nog var för mycket begärt 🙂 Men sak samma bara han far över. Sen efter det här var det inga problem mera fast Sanna höjde det så det såg ut som ett hinder! Vi kom nog några gånger i obalans till nästa hinder på linjen eftersom han hoppade så stort över vatten mattan. Men duktig som han är när han vill så tog han sig över fast hon höjde till 1 meter på slutet.

3 kombination var lite farlig första gången vi kom på den. Han hoppa dom två första hindren men stanna på det tredje. Jag backa honom och hoppade bara sista hindret en gång skilt för sig och provade sen pånytt! Då var det naada problem! Kombination höjde vi inte mer än till ca 70 cm p.g.a att det var nytt för honom. Man vill ju lämna det som en bra upplevelse.

Till sist hoppade vi en bana igen med matta och kombination och alla linjer. En del hinder höjde hon rejält medan en del var låga! Det var riktit kul med nya saker och så fick jag ett råd att inte följa med så mycket i hoppen utan vara lite rakare i ryggen. Det här därför att jag då snabbare kan komma rätt till nästa hinder. Nova gör väldigt stora hopp för att vara en liten häst och det känns bäst att försöka följa med i hoppen, men då blir man lite och hänga kvar där nere efter hoppet och hinner inte komma till rätta om nästa hinder kommer nära på! Jag provade ett hopp på det nya viset och det kändes främmande men ok! Så nu skall jag tänka på det nästa gång jag hoppar honom! Jag har tyvärr inga bilder då jag var ensam båda dagarna. Eller Petri var med på Fredagen men han fotar inget!

 

Provridningen gick över mina förväntningar. För det första så har ingen annan än jag ridit Lalle förrän nu då hon hoppade upp. Det här sade jag åt henne såklart! Men det gick så fint, även fast han hoppade till några gånger blev hon inte alls rädd och hölls bra på! Hon fick han och galoppera jätte fint! Och till sist satt jag ut kavaletten åt henne så hon fick se hur han beter sig på hinder!

Hon kommer ta honom på foder en tid, och sen om det klickar mellan dom så köper hon honom. Han kommer i allafall vara borta över vintern även om hon inte köper honom. Det här för att jag sa att jag inte kan ta tillbaka honom mitt i vintern om hon då ångrar sig! Eftersom dom har eget stall var det inga problem att han står där! Papper skall ju såklart skrivas men det värkar jätte bra allt! Hon skulle jobba från marken och åka och simma med honom och allt möljigt annat än bara rida. Hon ville ha en bästa vän 🙂 Han kommer få gå ute långa dagar och på sommaren har dom beten. Hans blivande kompis blir troligtvis ett arab sto!

Jag hoppas i allafall det här är rätt ställe! Annat kan jag inte gå på just nu! Nu skall jag rida honom denna månad ännu och sen får han ha sommarlov enda tills han skall flytta!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s