Hangö tävling

Både Remu och Nova var anmälda till 70 cm klassen, Nova bara därför att jag tänkte att där kommer knappast någo special hinder. Ville fara och hoppa en klass så vi kommer igenom banan utan bråk. Efter Billnäs förra helgen hoppade jag han hemma både på Torsdagen och Lördagen. Han var skit! Eller han hoppa dom vanliga hindren och stanna på dom speciella, ex vågen. Så jag åkte iväg idag med en ganska dålig fiilis.

Men idag var tydligen en av Novas bra dagar för han hoppade allt utan att ens blinka. Det var flera hinder med plank och grindar under, även fast det var en liten klass. Oooo han var så härlig! Å så lätt! Han hölls i händerna och var helt stabil! Jag minns att jag tänkte när jag red att banan skulle aldrig behöva ta slut, vi kunde ha hoppat vad som helst!

Förklara nu nån sen vad det rör sig i hans huvud. En sak vet jag, han gillar inte Billnäs platsen, där bråkar han alltid, Hangö har han alltid hoppat bra på! Redan före jag började hoppa var han helt lugn och inte alls tittig som han var i Billnäs.

Remu sen igen var sämre idag än senast, han var rädd för allt som rörde sig och var helt okoncentrerad. När vi skulle gå in på plan såg han en häst med zebra täcke på och flippade helt, tänkte inte få in han till planen heller. Väl där inne gick han och stirra på allt och det gick inte att styra honom till hindren. Han stanna på första hindret och på tredje. Jag hoppade endå klart banan så gott jag kunde. Det var inte så lätt att styra en nästan 600 kg häst dit han inte ville fara..

Om han fortsätter med det här nu nästa gång blir det att börja åka till andra stall för att hopp träna. Så han får rutin med att koncentrera sig på främmande platser. Då han här hemma går hur bra som helst så hjälper det inte att hålla på att hoppa här! Men sen så är han ju bara 5 år och aldrig varit någon stans före dom här två tävlingarna så man måste ha lite förståelse för det.

Inga bilder idag tyvärr då ingen var ivrig med kameran 🙂 Marie fotade något men har inte sett dom bilderna ännu!

P.S Ni såg väl bilden på mig och Pampas i EU Etelä? 🙂

 

Annonser

4 reaktioner på ”Hangö tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s