15.6-14

Ännu en lyckad tävlingsdag! Jag själv, Niina och Marie körde iväg till Riihimäki travbanan där tävlingarna hölls. En bra plats att tävla på, kan rekommendera! Stor uppvärmning och ett annars åxå fungerande system.  Remu debutera sin första 80 cm med 0-4 och Nova hoppa 0-0 och vi placera oss som tionde av 40 startande. Hem åkte vi med en grön rosett,nöjd ryttare och nöjda hästägaren.

Kort om banorna. Hoppade med Nova 70cm först, det här var förhoppningsvis vår sista 70 bana, den hoppa han nolla. (Fast vi fick endå 4fel då jag korsa start linjen 2 gånger. Jag måst seriöst sluta samla fel på onödiga saker.

80 banan är jag rätt så nöjd med, lite stilfel i vissa kurvor om man ska vara noga. Vilket jag inte är just nu då det enda jag fokusserar på e att få Nova att hoppa med egen vilja. Knack i trä, men som har lyckats fint hittills.

Med Remu hoppa jag vår första 80 bana. På uppvärmningen var han igen trög och ovillig enda tills jag styrde mot hindret. Då vaknade han till liv och hoppa jätte fint i vänster varv och lite knaggligt i höger. Efter några justeringar hoppa vi en 90cm oxer förrän vi sen gick in på banan. Som alla tidigare gånger var han vaken och med på noterna och hoppa fint. Inga stilpoäng den här banan då han vingla lite på en linje och inte bytte till rätt galopp efter hindren! Inget jag haka upp mig på då det var vår första större bana och jag bara koncentrera mig på att komma igenom banan utan några större miss öden.. Men nu hoppade han! Å guuud va han hoppar ibland, jag får verkligen sträcka på mig för att inte bli efter i hoppen. På sjunde hindret i grundbanan satt en kråka rakt bakom hindret och just då vi skulle hoppa av flög den upp rakt framför näsan på Remu så han blev rädd och stoppa till. Ärlig häst som han är tog han sig i kragen och hoppade hindret i alla fall och fortsatte modigt. Men hoppet han gjorde var inget litet kan jag berätta. Ni ser det på filmen här under om ni tittar noga.

Vi fortsatte till omhoppningen där jag märkte att nu börjar krafterna ta slut. Fick jobba lite mer för att han sku fara frammåt. Han fällde första hindret i kombinationen fast vi kom helt rätt till den. Å det var vårt enda fel. Sen gjorde jag ett fel på sista hindret som jag ännu stör mig på, jag jagade på han för mycket och avstampen blev helt fel. Vi klara hindret endå men det var synd på en annars rätt bra bana från min sida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s