26.6-14

Jag är förstummad, Nova har ändrats sig så mycket att t.o.m. Pampas märker det. Idag efter att jag ridit Nova, och ledde honom tillbaka till betet harmar det att jag inte hade kameran med mig! För att komma till valackernas bete måste du gå längs med Pampas beteshage. Nova stannade hela tiden och åt gräs från dikes kanten som är mot Pampas, det är ca 2 meter från vägen upp till Pampas hage och där stod Nova och åt. Pampas stod alltså 2 meter ifrån och Nova brydde sig inte det minsta om Pampas som vaktade oss hela tiden. Pampas gjorde inte något hotande mot Nova heller. Inte en sur min el attackeras el nåt sånt som han gjort tidigare. Pampas har nog märkt att Nova inte är ett hot mera! Vet ni hur skönt det var att stå där med löst grimskaft och bara titta på dom! Jag var inte det minsta rädd att Nova skulle ha flugit mot Pampas! Skulle vara roligt att få bild på dom båda samtidigt, då ingen av dom visar sura miner mot varann. Senaste det lyckades var när dom var 2 och 3 år gamla 🙂

På tal om ridning så har det nog gått massor frammåt på den fronten åxå. Idag när jag red Nova var alla flickorna uppe vid ridplanen. ( deras bete kommer fast i staketet till ridplan ) och han tittade inte ens på dom, han var helt koncentrerad på mig och va vi gjorde. Förra sommaren gick det knappt att rida förbi dom utan att han stegra el skrek och fjanta sig! Förra sommaren var han åxå jätte sur om dom var nära honom när man red, öronen åkte ofta i nacken tillika som han endå var intresserad av dom.. det kunde man kalla humörstörningar! Men inget sånt numera!

Dessutom strider han inte emot på samma sätt mera, blir jag arg räcker det att jag säger 2 gånger till skillnad från förra året då 10 gånger inte hjälpte! I hoppningen har han nästan helt slutat vifta och dra med huvudet! och han har blivit mycket själv säkrare. Enda hindret här hemma han inte gillar är SPLINTER vågen. Av någon anledning måste han vägra en gång på den före han sen hoppar. Men på tävlingar, knack i trä har han hittills hoppa vågen bra! Så lite skumma funderingar finns det ännu men det är mycket lite!

I terrängen har han senaste gångerna varit lugn och sansad, han stannar när man ber och tar aldrig bettet. Lite kan han hoppa till och skrämma sig för saker som inte finns men det tror jag sen är ras fel 🙂 Måste prova med sällskap nån dag för att se om det bättrat.

Åker iväg med bara Nova på Lördagen till Sjundeå på tävlingar. Sen följande helg måste jag fara med Pampas. Det är inte så länge kvar till Sverige tävlingarna så Pampas behöver komma ut och hoppa nån bana före det! Helst skulle jag villa få båda hästarna med mig nästa helg så har någon en trailer att låna el kan komma och köra ena hästen så hojjta till!!

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”26.6-14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s