14.7.14

När jag skulle skriva datumet i rubriken levde jag kvar i föregående vecka. Tänkte det var 7.7. Jag blir stressad så fort som tiden går. Slow down nu sommaren!!

Nå i alla fall här kommer en lite update. Kanin ungarna har öppnat ögonen och har börjat röra på sig massor, så jag har fått sätta galler ovanpå deras hus så att dom inte skall komma ut därifrån. Dino och Dina rymde konstant in till varandra så igår kväll tog jag och Petri itu med saken och lagade om hela buren. Den är nu indelad i två så att det är två ingångar och en mellanvägg genom hela buren. Dina är på ena sidan med bebisarna och dom andra är på andra sidan. Sen när ungarna har flyttat, (dom som skall) och dom som stannar är tillräkligt stora så får Mimmi gå med Dina som sällskap och pojkarna får stanna kvar där dom är.

Dom här två små kommer troligtvis stanna här hos mig, kolla öronen 🙂 så söta !!

2014-07-14 14.23.06

2014-07-14 14.23.17 2014-07-14 14.24.26

Dina är en otroligt duktig mamma trots ung ålder. Tänk att hon fick 8 ungar och alla lever ännu! älskar hennes färg och kommer därför hålla den fläckiga ungen.  Älskar kaniner! Dom är så härliga,speciellt luppakorvana 🙂

 

Visst är Dina söt 🙂

2014-07-14 14.24.52

 

Idag skall vi på långritt igen,vi tre som var senast åxå. Tänkte ta Nova idag för att se hur han är med sällskap i terrängen nu för tiden, har bara ridit ensam senaste tid då jag tycker han är bäst så! Men när han nu lugnat sig ännu mer så kanske han kan vara bra!

Pampas red jag redan på åkern, tränade på galopp ombyten på rakt spår. Det är så bra att göra det på åkern som är lång så man hinner få in många byten på en långsida före hörnet kommer emot. Vi klarar byten på vart femte språng nu. Han blir fortfarande lite het av det och vill inte gå i form hela tiden men han byter. Jag har gjort så nu för att han skall sänka huvudet mellan bytena så tar jag en volt alltid nu och då för att få han ner lugnad!

På Onsdagen kommer smeden och fixar en del av hästarna, dom som är mest akuta, Remu och Nova är viktigast eftersom dom skall tävla på helgen. Remu är som bäst utan sko och Novas ser så hemska ut att jag väntar bara när han skall tappa framskon. Det är bara 6 veckor nu och normalt skor vi med 7 el 8 veckor i mellan. Ofta 8 på vintern och 7 annars.

Jojo skall börja ridas nu så vi får henne i skick till hösten. Maria hade hoppats på att få ut henne på nån tävling före säsongen är slut! Bara det skulle regna ( tro inte att jag väntar på det) så att ridplanen inte dammar och man kan löshoppa så skall alla ungdomar hoppas! Jojo skall åxå löshoppa, för det första lära Jack hur man gör och för det andra hoppa av sin värsta energi före jag sen skall hoppa henne! Hon kan vara lite ivrig efter så lång paus 🙂

Har inga bilder här hemifrån nu så det blir bilder från jobbet istället.

Även fina dressyr hästar får gå ute i hage och t.o.m på bete, som många tror att så inte är fallet!

2014-07-14 10.38.46

Här en äldre GP häst och en ettåring förhoppningsvis blivande GP häst. Det är inte alla GP hästar som får gå så här!!

2014-07-14 10.38.56

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s