sku det regna idag?

Här sitter jag och väntar att kunna gå ut och rida Nova före smeden kommer. Hade tänkt rida på åkern men det går ju inte nu när det brakar ner vatten som jag vet inte vad. Skulle det faktiskt regna idag?

Helt bra att det vattnar betena, väntar att hö åkern skall växa upp på nytt så jag kan sätta valackerna dit!

Sa jag ren att Nova var jätte bra på långlänken!? Han hölls i händerna och jag kan t.o.m rida bakom Ellu utan att han får fnatt el börjar tävla och dra! Det är ett stort steg och ett efterlängtat steg!! Han ser fortfarande spöken här och där, men det tror jag sen inte kommer ändra då det nog är lite av ras fel 🙂

Han har dessutom banta nu så han känns inte som en klump att rida mera. Han galopperar lättare och smidigare. Han stannar när jag ber och galopperar i samma takt, tidigare när du fatta galopp ökade han hela tiden lite och lite fast du höll emot och ville inte stanna.

Måst nog säga att det är otroligt hur mycket han har ändrat på bara några månader! Man skulle aldrig kunna tro att hingst hormoner kan förstöra så pass som dom gjort! Minns mina problem med bettena, inget passade, nu kan jag rida med vanligt bett igen. Stegrandet som han gjorde nästan dagligen på sista tiden är HELT BORTA!!!

Det var roligt då Rannvi var och hälsade på Torres en dag hade hon knappt känt igen Nova i hagen när han var så lugn och gosig 🙂 Det var ju det här jag visste att han i grund och botten är en super snäll häst men att hingstdemonen tog över hand åt honom! Jag har inte behövt skälla på han en enda gång under hela sommaren då han nu beter sig till 100 %. Han är så jäkla väl uppfostrad…Något gott har det lämnat kvar av att han varit hingst och fått hård skolning 🙂

 

Sverige resan närmar sig och jag måst snart börja planera packandet! Kommer bli jätte svårt då vi behöv både spån och hö med oss och vi har inte mycket förvaringsutrymme. För att inte tala om egen packning och hästarnas utrustning, ämbar och gräpar o.s.v.

Sen skall en hel del förberedas här hemma så Petri har det möjligast enkelt att sköta allt ensam. Passligt med 12 kaniner som 8 då är så stora att dom börjar röra sig omkring i buren 🙂

oho blev avbruten plötsligt..Pampas var på rymmen. Vet inte vad som hänt men hela ena sidan av bandet var sönder! Och nu ringd Smeden att han kommer. Måst fixa bandet så länge som Pampas skos. Snäll är han, inte for han nånstans fast han var på utsidan av hagen. Han stod mitt på vägen och väntade att nån sku söka han därifrån 🙂 måst sluta här..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s