19.7.14 – Riihimäki

4 fel blev det med Remu i 80 cm. Och det är bra p.g.a omständigheterna. Det var bra att han orka genom banan, kondisen har sjunkit massor och han var redan trött på uppvärmningen fast jag inte hoppa mycket. Han kämpade på fint men farten tog slut mot slutet och han kändes vinglig och kraftlös, inte så där spenstigt som han kan hoppa, så lika bra nästan att jag inte behövde pina han genom omhoppningen. Har rev sista hindret som var en kombination. Efter tredje hindret tappade vi farten helt och framför 5.te hindret hoppade han knappt utan snubblade över det, utan att fälla dock 🙂  Mellan dom hindren som han galopperade på bra så fick man lite fiilis att hej det vi övat före pausen finns kvar där under någonstans och det är en trevlig fiilis. Då hästen är ärlig och hopp glad! Vi kommer igen!!!

unnamed (12) unnamed (9)

 

Jag sa ju ren senast att Riihimäki är en helt super plats att tävla på, det är stor uppvärmning så man värmer upp i två varv på olika banor. På så vis kan fritt värma upp i vilket varv som helst. Parkeringen är stor och rymlig, där finns dusch för hästarna och uppställnings spiltor!

Tävlingsbanan är rymlig och allt funkar med ordning och reda.

 

Uppvärmnings banor

unnamed (13)

Spiltorna!

2014-07-19 13.21.41

utrymme runt bilarna

2014-07-19 13.23.26

 

Nova hoppa åxå 80 cm. Han fick en bom ner p.g.a att han inte hoppa när jag bad…som jag nämnde, måste fås bort nu! Vi kom fram med Maria att det är alltid när han blir osäker på ett hinder, d.v.s när han funderar att skall han hoppa el inte. Då klämmer han in ett extra onödigt steg. Oftast är det på special hinder! Sen vägra han på hinder nummer tre som var helt löjligt, han stanna ren långt före, så for han lite när jag jaga på han och så stanna han igen…Så jävlas rakt igenom. Då jag vände om och tog det på nytt hoppade han det!! Annars var det en helt ok bana.

90 cm fick vi precis samma fel…fällde ett och vägra på ett. Nu var det dock en vanlig vägran. Det var stopp! PÅ ETT HINDER VI REN HOPPAT. Päron till häst. Här kommer hans gamla fasoner fram ännu lite. MEN det bästa är att han gör inga nummer av det som han gjorde tidigare, han hoppar det snällt nästa gång jag provar! DET skulle aldrig hänt tidigare. Då stegrade han el backade och gick inte nära hindret! Så jag säger igen, sakta men säkert åt rätt håll!

Det här var vår första 90 cm bana på en tävling på väldigt länge och vi kom igenom den! Jag fick en bra fiilis då han hoppa fina hopp på alla andra hinder! Det kändes bra och jag är nöjd!!

unnamed (16)

unnamed (17) unnamed (15)

 

Vi hade tidig väckning idag och så har väl ingen missat värmen som vi har så det slutade med en slapp ryttare, två st slappa ”hästskötare” och en slapp Nova så fotona efter att Nova duschat blev väl sådär 🙂 Nova var måttligt road av våra tappra försök att få oss allihopa på samma bild

unnamed (18)

Här blev Niina utanför..

2014-07-19 13.22.02

så blev Maria utanför..

2014-07-19 13.22.12

och till sist lyckades vi när jag grimaserade och ansträngde mig till räkligt länge

2014-07-19 13.22.05

 

Hoho tänkte nog Nova!

2014-07-19 13.21.23

 

Annonser

3 reaktioner på ”19.7.14 – Riihimäki

 1. Kom just på en sak när jag kollade videona från igår. Det hinder Nova rev i 80cm var ju det han vägrade på i 90cm. I 80cm stirrade han på det så mycket att han tryckte in ett extra steg dit vilket orsakade rivningen. Medan han sen stannade på det i 90cm. Det var samma hinder som väldigt många stannade på. Även ponnyn vars ryttare hamnade med ambulans.
  Bra med videona just när man kan kolla igenom dem flera gånger.

  Gilla

  • du har så rätt! Som vanligt! 🙂 Många stannade på det fast det inte var det värsta hindret på banan ens!
   Därför vill jag alltid ha videon på banorna för att kunna lära sig av dom och studera dom! Måst kolla på alla banor nu! Hann inte riktit igår!.

   Gilla

 2. Jag dööör av skratt 😄
  Men vi har f*n i mej alltid lika roligt…särskillt när vi är så där passligt slappa som idag 😜

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s