Dagen efter

Oho idag märks det att vi missa förra nattens timmars sovtid. Jag var som en zombie när jag vakna och skulle på jobb. Värmen till på köpet gör det inte lättare.

Lite om tävlingarna i sig. Att det ordnas sånt här på en så fin plats som Grevagården var otroligt roligt, och att det var fungerande på allt sätt gör ju inte saken värre. Att vi har och lära oss lite här i våra knutar när det gäller tävlingar kunde ju både jag och Monica konstatera snabbt. Det är en helt annan stämning, ordning och regler i Sverige. Som ex får man i mindre klasser vägra 3 gånger före man blir utesluten. Och när domaren säger åt ekipaget som vägrar ut sig att du rider väl klart banan?! istället som här att man får böna och be för att göra det. Här var det aldrig så bråttom att det är fast i sekundrar om ett ekipage tog mera tid på sig!. Det var lugn och avslappnad stämning.

Alla talar med alla och jag fick hjälp av en som jag aldrig sett tidigare att hålla i Pampas så jag kunde gå banan, medan Monica var iväg och fixade bort Nova. Jag frågade om hon bara kan hålla honom en stund, och då frågar hon att vill jag inte att hon skrittar honom och håller han varm o.s.v 🙂

folk kommer fram och berömmer och talar gott, frågar och är sociala fast jag var helt främmande för dom. Härligt!

Jätte roligt var det att stöta på namn som jag känner via FB och nätet, för att nu se dom och sina hästar live! Jag fick åxå bland annat träffa ägaren till Pampas mamma. Som hade kört till Grevagården för att kolla in Pampas. Tyvärr lever inte Petra mera men hon lär skall haft ett fantastiskt lynne, precis som Pampas.

Som jag redan sa träffade jag flera ägare av Novas släktingar, alla trevliga mänskor.

Att mina två pojkar betedde sig till 110% är jag nästan gladast över. Jag har absolut inget att klaga på med dom, Första dagen när vi lämnat P & N i stallet för att checka in i hotellet hade Pampas strejkat med drickandet. Vi märkte det då han dök i vatten ämbaret när vi kom dit. Men sen efter det har dom haft aptit och druckit som hemma. Nova har jag aldrig varit orolig över med ätande men Pampas var jag inte helt säker med. För några somrar sen när han var en helg i Rilax fick jag ju söka hem honom tidigare än planerat då han vägra äta. Så fort jag kom in i boxen började han äta men hade magrat så mycket att jag fick köra hem han. Så man vet inte med herren. Men nu vet jag. Bara jag är med så är det inga problem. Att han hade en hingst i boxen mittemot var heller inga problem. Dom två kom hur bra som helst överens 🙂

Synd att det är så dyrt att åka utomlands på tävlingar, annars skulle jag göra om detta oftare!

Novas hoppning då? som många kanske undrar hur han nu plötsligt hoppade 1 meter och dessutom dubbel nolla och andra placering? jo men ser ni det här är just Nova, det finns ingen tränare som kan ändra hans tänkande, är han på humör då hoppar han, är han inte så är det ingen skillnad om det är gud som rider! Det här är alltså problemet som kom när han var hingst och betäckte, nu börjar han sakta men säkert glömma dom dumma ideérna och blir som han var som ung! Eftersom vi går in och hoppar en meters bana utan någon som helst träning visar ju att han kan nog bara man får han med sig! Höjden är inte problemet. Viljan är A och O! Jag kände på mig när jag hoppa 90 banan att det kan gå klart med 1 meter, så jag tog risken och prövade och det lyckades!

 

IMG-20140801-WA0000 2014-08-03-2543 2014-08-03-2541 2014-08-03 20.52.29 2014-08-03-2536 2014-08-03-2532_1 2014-08-02-2510

 

 

Annonser

3 reaktioner på ”Dagen efter

 1. Vi var i Evitskog igår och tävlade, och de va verkligen en plats jag ger tummen upp till!! Likadan stämning som du förklarar här, spiikerin hurrade i micken åt alla som red och folk var väldigt trevliga 🙂 Rekommenderar varmt som tävlingsplats!

  Gilla

  • jag var åxå där för ca 3 veckor sedan. Då var det inge extra faktist, men då var det allt för många startanden så det var kaos på hela området. kanske det var mindre nu och lugnare!

   Gilla

   • Jo nå i första och andra klassen va de någo mellan 15 och 20 per klass, men sen i 90-> va de nog mera 🙂 Ja diggade iallafall den platsen. Kanske dom lärde sig efter förra gången? Nu va de ialf ordning och reda 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s