störande

det höll på att skita sig med Pampas första tävling..första, så kan jag ju inte säga, men första sen Sverige resan. Den blev inhiberad hela tävlingen, såklart!!! vad hade jag vänta mig när det skulle vara en klass som passa för oss!. Nåja det räddade sig med att jag åker till Dals istället nu inkommande Tisd! där är 100+ klass. Man fick ge önskemål vilken höjd man vill hoppa.

Bara det att nu kommer det så snabbt på att jag inte vill hoppa Pampas före. Gjorde nämligen jomppa övningar igår med honom och skulle jag nu hoppa före Tisd så blir det mycket hoppning på varann, viktit med Pampas är att han inte får blir less på hinder för då gör han inte sitt bästa. Så nu får jag åka iväg dit helt o- tränad. Så här går det när planerna ändras i sista minuten. Man skall nog planera tävlingar i god tid före så man kan förbereda sig väl. Vilket jag ju nog gjort i det här fallet men planerna sket sig!

Provade ”hoppa” Nova igår åxå, samma jomppa hinder och det var inga problem. Delvis har muggen blivit bättre och så var  hindren så små att det var som stora galoppsprång. Nova var faktiskt jätte duktig igår, det var mycket svängar och kvicka hopp och han gjorde det bra.

Jag hade upphöjda bommar som jag kom på volt i både trav och galopp. Om du lägger bommarna bredvid varann som en solfjäder behöver du inte ändra avstånden mellan trav och galopp. Vilket passar mig perfekt när jag är ensam och inte har någon som ändrar längden. Sen hade jag en kombination men mark bom mellan hindren och en studs serie snett igenom. Sen skurra jag på med dom här i olika håll och efter varann, typ så här. Började med volten i galopp- red till kombination-vände genast till studs serien och sen genast volten i trav igen men åt andra hållet. Så det blir mycket tempoväxlingar åxå med att korta upp från studs serien till trav på volt och så länga från samlad galopp på volt till att öka något på kombination. Blev det råddigt nu? ja borde ju ha en bild så ni skulle förstå bättre 🙂

Mellan varven som jag själv red så hjälpte jag Niina hoppa Remu. Jag pinade henne med dessa jomppa övningar men inte riktit lika svåra. Hon klarade det bra, men Remu hoppar inte alls då hindren är så låga, han bara drar dom med sig. Så efter uppvärmningen höjde jag så det blev hinder och dom hoppa en mini bana. Nästa gång är det väl Marie som skall hoppa Remu!?

DSC_9357

 

Annonser

3 reaktioner på ”störande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s