en av alla fail banor!

Början av banan flöt på men slutet vill jag radera!

Remu 90 cm

 

Annonser

5 reaktioner på ”en av alla fail banor!

 1. Alltså hahahaha förlåt men jag bara dog av skratt när du säckade ihop och tyckte att du inte orkar mer 😀 det där är så jag efter varje ridpass!! Tyckte han verkat extra trög den här veckan men SÅ DÄR trodde jag inte han skulle vara på TÄVLING?! Man bara ser hur du kämpar med varje steg för att få honom att fortsätta, alltså jag lider med dig! Som du säger så såg ju början riktigt lovande ut men så plötsligt tog allt slut? Mera konditionsträning, hör jag! Kan knappt föreställa mig hur slutkörd du var efter 4 rundor.. Sen är det ändå lite småroligt att det där räckte till en 4 placering, så där att man inte vet om man ska skratta eller gråta haha. Men en eloge till dig som kämpade genom hela banan på herr ångvält!

  Gilla

  • Jag ha nog aldrig varit så slut som jag var efter Remus bana. 🙂 Det var konstigt då han inte var svettig el anfådd, så jätte dålig kondis har han inte mera. men det är klart att mera galopp för kondisen är bra. En annan grej är att lära honom byta galopp från ett varv till ett annat! Så han lättare går att korrigera på banan!

   Gilla

  • Marie, jag tror inte konditionsträning kommer hjälpa! Han har ingen egen drive eller egen motor längre. Han hade det som yngre, han var jätte pigg och allert. Det borde komma tillbaka. Han saknar energi totalt vilket gör att Heidi hamnar göra precis allt för hans skull. Fast han är bara 5år så sku drivet borda finnas om det nånsin ska finnas. Endel hästar suger mot hindret medan andra måste ridas på mot hindret.
   Heidi gjorde ett bra jobb med honom men det där är nog maximal höjd hon kan nå om hans hopp och framför allt galopp inte ändrar. Han är i obalans när han så pass ofta går ej fel galopp och det inte går att korrigera honom. Så korrigeringarna, snabba såna, borde tränas hemma.

   Gilla

 2. Hans ”funderingar” och hoppstil på blåa porten påminner mycket om Jesse. Han gör också sådär ibland, MEN han fäller sällan trots att han drar sånadär otroligt fula och oatletiska känguruhopp. Även fast hindret är 90-100cm (är förvånad). Han ha helt slutat med det hemma på träningar nu, men på tävling gör han det ännu ibland. De ha minskat men inte fallit helt bort (vilket jag verkligen hoppas att de snart gör). Förutom det red du ju en snygg bana och farten löpte 🙂

  Gilla

  • det ser kanske ut som att farten löpte men det gjorde det inte, han blir seg i galoppen och stannar upp framför hindret och därför blir hoppen så där. Nu var det här första gången det var så här illa! Han tar sig ju nog över, för det mesta, men det är SÅÅÅ obekvämt för ryttaren att så där får han bara inte göra! Sen måst man ju komma ihåg att han är bara 5 år och i samma stadie som en 4 åring så alltid kan det ju inte gå bra förstås men efter igår kände jag bara att NEJ!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s