Jepas timme

En bra timme idag fast vi ingenting gjorde 🙂 haha nej men det roliga är att vi bara red runt på spåret och emellan på stora volter men ändå gick timmen så fort och gav så mycket! Jag hade med mig Monica och Ellu idag, som senast åxå å dom håller på introducera en ny stil åt Ellu. Så det blev mycket övergångar från alla gångarter. Vilket passar mig jätte bra med Nova eftersom mitt problem med Nova är galoppen, el övergången till galopp och från galopp till trav som är ännu svårare. Hästen får ju inte röra huvudet mellan övergångarna och det gör Nova, inte från trav till skritt el tvärtom men från galopp till trav kastar han upp huvudet ett par steg för att sen sätta ner det igen. Och det här är inte godkänt! Det skall hållas på samma ställe hela tiden. Å det här är sååå svårt för honom och för mig. Eller inte är det ju svårt för Nova om han är på humör men vill han inte så kan han inte! Vi fick det att funka efter många varv och då gick han jätte fint. Men det är alltid samma sak i början förrän han ger sig…

Senare kom Marie för att rida Remu. Hon har ridit honom på åkern nu när det en gång är torrt och går att rida där. Då kan hon jobba med galoppen! Frammåt frammåt. På Måndagen när hon red gick han jätte fint på slutet, synd att jag inte fick det på film, han sänkte huvudet och hade en rund galopp. Idag gick han åxå fint och huvudet sökte sig sakta neråt! Men nu då jag filmade var det ju såklart inte riktit lika fint! 🙂 Filmade främst för att Marie skulle få se det själv så tänker inte lägga upp det här. Ni kan se det på hennes egna blogg om hon väljer att lägga upp det! men en bild skall ni få!

2014-09-03 19.57.38

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Jepas timme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s