utvärdering nya padden

Nu har jag hunnit rida lite med den nya padden jag köpte här för en tid sen. Kan säga att den funkar åtminstone vad gäller antislippen, den sitter verkligen jätte bra på hästen, (både på Nova och Pampas) Hästen blir inte heller svettig under padden, som nog är en vojlock kan man väl säga eftersom den täcker hela sadeln! Igår var Pampas löddrig under sadelgjorden och svettig på halsen, men under sadeln var han så gott som torr. Varm såg man ju att han varit men inte svettig! Så den har en bra andningsfuktion åxå! Om den sen ger massage åt hästen är ju svårare att ta reda på men den har under till en skrovlig/ojämn yta så inte är det ju omöjligt! Båda hästarna gick bra med den så något negativt kan den inte gjort.

Den är kanske inte så snygg att jag skulle tävla med den men helt ok att rida hemma i. Hur den blir efter tvätten får jag ju åxå se här snart, kommer nog bara tvätta den för hand tror jag för säkerhets skull.

20140825_183053

Annonser

4 reaktioner på ”utvärdering nya padden

 1. Jag skulle behöva nån sorts tunnare antislip pad åt Jesse (mellan häst och vojlock). Nu har han en såndär 3mm tunn fladdrig äcklig sak som svetten rinner av efter träning! Har du någo att rekommendera?? 🙂

  Gilla

  • ja man kan ju sätta den här som jag köpte mellan häst och vojlock, jag hade det så på Nova, dock får man ju kanske inte ut maximal effekt av den då. Jag menar främst då att hästen kanske inte känner av ”massagen” lika bra. Men annars vet jag inte annat än en äkta fårskinspad. Dom andas ju men är lite tjockare, å så har dom ju heller ingen antislip. Gel paddar är ofta inte så tjocka och funkar väl sådär med antislip men andas sen igen inte 🙂 svårt det där hördu! Vill du testa min nya pad får du nog göra det om du kan rengöra den efteråt! 🙂

   Gilla

 2. Jätte roligt med inlägg som det här! Tycker det är sjukt intressant att läsa om ”recensioner”, speciellt om saker som intresserar (alltså inom ridsport). Såna här måste du göra varje gång du köper något nytt, hehe!

  Sen till något helt annat så är min blogg igång nu igen, du får hålla koll på mig så jag sköter mig även i framtiden! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s