åter på fötter

Jag vakna på Lördag morgon med 4 karar i huset, alltså 3 för mycket och en gård som såg ut som ett bombnedslag. Mådde som en apa och trött som bara den p.g.a av ca 4 timmar sömn. Men festen var lyckad, det är väl huvudsaken 🙂

Eftersom jag var den piggaste i huset var det jag som städade hela gården när resten satt/låg i solen på terassen och såg på!! Resten av gårdagen gick till att slappa på soffan (ute) och försöka återhämta sig! En snabb sväng till Ekenäs på kvällen för att äta var planerna men det blev pizza på Baywatch för allt var stängt..skit by!

Idag har jag varit destu aktivare istället, började dagen med att rida Pampas, sen har vi lagat på hagorna och jag har krattat så att händerna värker. Efter matpausen vår red jag Nova. Jag hade ingen lust att rida han först för ville fortsätta på hagorna så vi skulle få dom färdiga. Men jag red han inte igår så jag fick tvinga mig upp på honom. Och vilken ridtur!! Härliga Nova, tur att jag red. Vet ni jag har varit så dum att jag inte fattat att rida samlad galopp alls med honom. I galoppen ha det bara övats på att rida han frammåt frammåt och neråt så när jag skall bryta av till trav finns det inget där e mellan. Därför har övergångarna blivit så fula och han har slagit upp huvudet. I förrgår slog det mig plötsligt att nej herregud när ha jag senast ridit kort kort galopp? Klart han inte orkar bära sig och dra ihop sig när jag inte gjort det på länge. Tänk att inte Jepa heller tänkt på det?! Att vi sku öva samla mera. Så i förrgår och idag har jag nu kortat galoppen och längt den om vart annat och vet ni nu ren gör han finare övergångar!! Tänk på två gånger.! Han var så bra idag med allt jag gjorde så han fick en puss efter ridningen. Ärligt så var han så bra att jag kände mig bekvämare på Nova än Pampas. Nova är verkligen jätte trevlig och rida när han går bra! Och det kommer hela tiden mera och flera bra dagar med honom. Nu börjar han faktist vara ridbar!

Sen var det bara att fortsätta med hag jobbet. Nu är det även nytt grus utanför uteboxarna och på vägen till uteboxarna. Jag kommer ha såååå hääär sjuka mag, rygg och arm muskler imorgon. Jag känner redan att jag börjat få. Nå vi fick allt klart och nu är det bara att vänta att sanden kommer!

Nu skall jag sätta mig i bastun och försöka hjälpa mina muskler hållas mjuka så gott det går! Ny vecka imorgon och nya krafter!

2014-08-30 22.17.54

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s