Nova på åkern

För ganska exakt ett år sedan gick det inte att rida Nova på åkern annat än i full fart frammåt. Eller det gick efter en timmes hårt jobbas och stridas. Han vägra slappna av och sänka huvudet och gå i samlad galopp. Red jag på plan och det funkade fint och ville gå ut på åkern efter åt för att galoppera på större yta var allt jag jobbat med på plan som bortblåst. Huvudet höjjdes och det var bara ful fart fram. Idag har vi gjort såna framsteg att jag endast behöver rida en liten stund före han jobbar. Igår kom Petri ner på åkern ca 10-15 min efter att jag börjat rida och då redan gick han rätt bra, lite drog han ännu i övergångarna men det försvann åxå efter att kameran stängdes av! Tänk vad en kastrering kan göra! För er om nån har hingst här som läser och har problem med ridningen rekommenderar jag varmt att kastrera. Jag funderade åxå två gånger men kan nu ett år senare säga att det var det värt. Visst har det sina negativa sidor med kastreringen men att ha en rid bar häst vinner nog dom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s