grå regnig dag :(

Va lat man blir av sånt här väder, jag har inte saknat regnet. Tur att det är bara idag.

Jag slängde på täcke åt Nova imorse före vi körde iväg för att handla. Tänkte att han skulle vara torr när jag skall och rida senare. Tur gjorde jag det för det har ju nästan regna hela dagen. Maria kom till stallet 4 tiden, vi hade bestämt att löshoppa Jack, Stella och Elli nu när planen var våt och bra. Både Stella och Jack var lugna och gjorde jobbet och inget extra busas. Men Elli, alltså den hästen har BLOD i sig! Jessus sånt krut monster. Hon far omkring som en yr höna, bockar och stegrar om vart annat. Hon gör visserligen åxå det man ber av henne, alltså hoppar snällt, men hon gör det med gasen i bottnet!

Fast vädret var grått lyckades Maria få lite bilder och film av evenemanget. Lägger upp dom i slutet av inlägget. Nu skall jag visa er något helt annat.

När vi klätt på hästarna täckena och plockat bort löshoppningsbanan gick och tog in Nova. Å vet ni som han frös! Helt sjukt! Och då märkväl var han alltså torr och hade täcke på! Det här är inte första gången det händer, jag har sett detta förrut, även Pampas har skakat lika som Nova gjorde nu! Ellu gör det ofta åxå. Såklart har ju Maria filmat skakande så nu skall ni få se! Nu kanske ingen mera ifrågasätter varför jag täcker mina hästar 🙂

Araben och fullblodet har väldigt tunn päls på sommaren, den är lika tunn som klippta hästar så det förvånar mig inte att dom fryser. Jag har läst nyligen att om hästen har mycket mat så hjälper det att hålla hästen varm. Nova har fri till gång till hö och gräs, så åtminstone bevisar det att det inte hjälper med mera mat. Jag läste åxå att hästen inte behöver hals täcke utan vanligt täcke räcker, stämmer inte heller. Det är stor skillnad om jag har halstäcke på dom el utan hals. Ett annat påstående var att ett täcke räcker. Nix stämmer inte heller. Säkert jo på många stora kraftigare hästar men inte på våra ädla pärlor här!

Jag täckte genast in Nova med ett fleece täcke och Hansbo torktäcke för att han skulle få upp värmen, men efter 10 min var han lika frusen, då slängde jag ett tredje, tjockt ute täcke med hals på och gick ut och skrittade honom. Var ju livrädd att han skall få något i musklerna nu efter hoppningen igår. Att frysa kan inte göra det bättre. Så jag skrittade honom en god stund. Efter allt det här var han normal igen. Han fick hålla på sitt tjocka ute täcke med hals nu över natten. Imorgon är det ju lovat bra väder igen!

Vad säger ni om det här? Sett något liknande?

 

Stella och Elli fick idag hoppa upp till 90 cm! tror vi bara hoppat 85 tidigare. Om ca ett halvt år skall dom båda två till kyvyt esiin och då skall dom klara av att hoppa 110 tror jag! Så vi får nog sakta höjja hindren! Jack får inte ännu hoppa något högt, tror det var lite högre än senast men max 70 cm var hans hinder

unnamed (4) unnamed (5) unnamed (8) unnamed (12)

 

Film Stella, hon är som en gummi boll!

film Jojo och Jack. första gången glömde nog Jack att han har två bakben. Andra gången korrigerade han det fint!

 

 

Å så till sist spjutet

 

P.S kan man verkligen inte ladda upp filmer på wordpress utan att gå via you tube? jag lyckas inte!

 

Annonser

11 reaktioner på ”grå regnig dag :(

 1. Ungefär sådär skaka jag å igår i stallet, så jäkla kallt mittiallt! :O Jesse verkar vara ganska tålig, men from igår bytte jag ut tunna regntäcket till det fodrade åt honom!

  Provade padden igår på träningen och måsta pausa efter en kort stund och ta bort den, den va lite för tjock och blev och spänna :/ Så den får vi tyvärr stå över..

  Gilla

 2. Jag tog in alla hästar till natten och alla hade jävligt bråttom in. Pluto kom rakt förbi alla andra i porten och sprang lös till stallet 🙂

  Gilla

 3. Pappas finnhingst Wiski var också sådär, han är jätte känslig för blåst och regn.
  Sasha likaså, men hennes päls e ju annors också jätte kort och alla tror att hon är klippt på vintern för hon blir aldrig lurvig. ..

  Gilla

   • Absolut! Inte ska man täcka i onödan men behövs det så behövs det 🙂 tycker att det dummaste är när någon tycker att ”inte hade de täcken i de vilda”, nej men då var inte människan och styrde aveln! Man måste ju kolla på hästen som individ, precis som människan, annars blir det lätt väldigt fel..

    Gilla

 4. Som Maria säger på videon, helt sjukt! Aldrig sett en häst skaka så där mycket, han hålls ju knappt på benen. Nej, jag täcker hellre en häst lite för mycket en kall och regnig dag än för lite. Nog vet man ju själv att det är hemskt att frysa, varför skulle man vilja att djuren gör det då?

  Haha, älskar smeknamnet på Elli, spjutet! Passar henne riktigt bra. Jag är också så go som först hoppar bussigt och sen genast springer till mamma för lite dricka, hehe! De är så fina unghästarna. Blir spännande att se vad folk har att säga om den i framtiden! 🙂

  Ps. Har själv inte provat ladda upp utan youtube, ska testa så återkommer jag!

  Gilla

 5. Jepp Heidi, instämmer med vad du just skrev. Mina kallblod är precis likadana, men då var ändå karkki värst av alla. Även om hon hade sin tjocka päls då hon var på sjukledigt stod hon och skakade om det regnade som idag och samtidigt blåste. Där var samma sak, även om hon hade extra hö att äta, så skakade hon. Dessutom märkte man stor skillnad på täcke utan hals, så allt du säger stämmer också här.
  Härligt hur mycket ni satsar på unghästarna inför Kyvyt Esiin. Har själv varit med många gånger som domarsekreterare, banpersonal och publik och fått se många otäcka unghästar som inte hanterats ett dugg. Det visste inte hur det skulle springa på banan och sprang över allt i sin väg. De hoppade heller inget vidare då de var så rädda och försiktiga. Storgillar dessutom vackra Stella, oj vilken gummiboll!

  Gilla

  • jag har åxå sett unghästar på kyvyt esiin som bara springer omkring och ser mest livrädda ut när dom skall hoppa. De står till och men i reglerna att hästen skall vara förberedd på va den skall göra! Även om mina inte skulle fara till kyvyt esiin skulle jag endå hålla på och öva med dom. Det betalar tillbaka sig vid inridnings tiden sen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s