full fjong

Jag och Petri har jobbat effektivt senaste dagarna med att få allt klart tills hästarna kommer in, som tur är vädret lysande bra nu så det är ingen panik att få in dom på dagen, Onsd el Torsd natt skulle det väl regna så tills dess har jag tid! Igår hade vi middag/ kalas åt Petri med dom närmaste så det tog stor del av vår Söndags tid men annars har vi jobbat på flitigt! Jag har en box kvar att måla och två boxar kvar att fylla inne i stallet. Uteboxarna blev klara idag! Vi stack iväg på morgonen genast och sökte hem torv så jag kunde fylla dom ännu idag. Spån väntar jag få till övre stallet i dagarna. Vi har även fixat stolppar till hagor som varit sönder, spikat sista spikarna på uteboxarna och brett ut den sista sanden i hagorna. Mellan varven har jag hunnit rida Ellu, Monica red Nova 🙂 vi bytte om lite för att känna på hur dom utvecklats under sommaren !

Så har jag kuskat Remu till Chali igen. Nu har det blivit planer att Marie skall börja rida och ta lektioner av Chali. Först skall Chali rida och hoppa för att sen ge över och lära Marie på uppvärmd häst. Jag tycker att det är bäst att Marie nu börjar småningom hoppa Remu med hjälp av Chali och jag uteblir helt! Det skulle inte fungera så att jag hoppar honom en gång i veckan och inte rider honom alls där i mellan, och som jag sa åt Niina att jag vill ju inte heller rida och ta bort av deras rid dagar. Jag har riktit tillräkligt med hästar att sköta och rida nu vintertid så vet inte heller hur min tid skulle räcka till.

Endå är det ju tänkt att Marie skall tävla honom fr.o.m våren så lika bra att sätta igång och öva nu redan. Niina vill hålla sig mera på dressyr sidan och fortsätter ta timmar med Jepa. Helt perfekt uppdelat enligt mig! ( lånar bild av Marie)

wpid-2014-09-29-18-24-33

Ni som läser syrrans blogg www.lindasjoblom.com vet att hon skulle rida ut med mig på Söndagen. Jag hade tänkt ta Pampas, bara för att jag ville rida honom efter Lördagens fiasko. Men nej det fick jag inte, Linda hade bestämt sig att hon ville rida Pampas. Så blev det, jag fick ta Nova. Vi red en knapp timme i härligt höst väder för att sen gå in och njuta av Petris goda middag!

Hoppar från det ena till det andra men imorgon kommer ackupunktur Joppe och han skall kolla förutom som ni vet Remu åxå Nova, Jojo och Ellu! Nova tar jag bara för att jag vill höra om han märker någon större ändring från hingst Nova till valack Nova.  Remu och Nova har flyttat upp till lilla betet idag, Ellu går i vinterhagen och imorgon blir, tror jag Jojo och Jack här uppe. Tuikku, Pippi och mina flickor blir där ännu till Onsdagen! Sakta steg för steg kommer vinter rutinerna emot och det blir mer och mer jobb för mig!

Chali berättade att han hört att det inte skall bli vinter alls före till jul!!!! Gissa vem som är glad av att höra det?????!!!!

p.s Ni har väl sett att jag har ny huvud bild, banner el va det nu sen heter? Det är Linda som plockat ihop den. Ville ha lite färskare bilder på Stella och Elli och så blev nästan alla nya 🙂 och gillar massor att Splinter har blivit inramad och ihåg kommen! Finaste hästen ever!!

cropped-alt-6-231.jpg

Annonser

4 reaktioner på ”full fjong

  1. Jovisst kan jag göra det om ni kan vänta till 24.10 jag blir alltid så upprörd av att prata om honom så väntar tills dagen han lämna mig så behöver jag inte sitta och lipa flera dagar per månad.? Jag har nog en del bilder men inga som e inne på datorn så måst skanna in dom. Filmer har jag tyvärr just inte alls. Det var på den tiden man inte fota lika mycket som nu 😦 men jag skall skriva i kort het från början till slutet!

    Gilla

  2. Jo, jag vill också läsa om splinter. Du har inga fler bilder på honom? Skadar inte och se gamla videon på nytt, eller ens jätte suddiga foton. Fin banner!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s