Broby och Pampas sista tävling för i år!

Det betyder att Pampas hoppa bra och jag behöver inte åka runt mera i år! Jag var nog väldigt skeptisk i början då han var mera i luften än på marken inför 90 cm. Jag valde hoppa 90 cm idag p.g.a att det gick så dåligt senast i Billnäs. Men det är ingen bra ide att göra så för Pampas tycker det är för lågt och is inte hoppa utan bara springer omkring! På uppvärmningen gjorde han såna bockar som jag inte varit med om på länge! Och han bara sköt iväg och tog allt som en lek. Inne på banan galopperade han på som ett ånglok, med resultat att han rev andra hindret, som jag sa, det är för lätt för honom för att han skall tänka efter och anstränga sig utan bara härjar istället. Efter banan gick jag till manegen för att hoppa några språng till i hopp om att han skulle bli lite trött. Men nix han fortsatt rusa iväg. Jag fortsatte rida, galoppera galoppera. Vid det här laget var klassen just slut så jag tänkte att jag värmer upp färdigt med högre hinder för nästa klass, 105 cm. Några hopp på en stor oxer och så var Pampas normal igen 🙂 där lämnade jag det, gav honom åt Petri som gick med honom medan jag gick banan. Tror att den här energin kommer från det att han varit inne på nätterna nu en vecka. Så som han var idag har han inte varit en enda tävling på hela sommaren.

Jag är jätte nöjd med 105 cm banan även om jag gjorde bort mig lite…igen…:( Det var inte den här gången heller Pampas fel att han stannade. Det var andra hindret i omhoppningen. Det kom jätte snabbt på efter det första och jag halvt glömde bort hela hindret och började svänga allt för sent. Så vi kom inte rakt på hindret utan på vänstra sidan om det. Jag försökte korrigera det i sista stund men vi det laget hade jag hunnit bromsa så mycket redan att Pampas stannade.Han hade ingen fart att hoppa det med! Jag bad igen om förlåtelse åt honom så han förstod att han inte gjort något fel och så tog vi det pånytt. Vi fick ett tidsfel p.g.a detta plus 4 fel för stoppet såklart! Skulle jag inte missat med det här hindret hade vi haft en dubbel noll bana. Så igen, Pampas skötte sin del..Som Petri sa åt mig i bilen, vad skall man göra med ryttaren riktit när det alltid är jag som tårar. 🙂

Efter det här blev han lite till sig nog för han hoppa lite stelare 3 hinder men sen igen till kombinationen slappnade han av! Oberoende är jag jätte nöjd med mig själv och Pampas, jag tycker jag red bra, hämtade honom bra till hindren (med ett undantag då såklart ) och Pampas tog sig i kragen och hoppade som han brukar efter lite kinas i manegen! En helt ok avslutning, inte perfekt men godkänd.

Låt er inte luras av 90 cm videon, farten är betydligt högre än vad det ser ut som! Samma i 105 cm, hindret vi stanna på kom i verkligheten mycket snabbare på än det syns här! 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Broby och Pampas sista tävling för i år!

  1. Hehe, man kan minst sagt säga att ni hade fart på. Vi hade så roligt åt er i domartornet ( på ett bra sätt roligt alltså!) då man ser hur otroligt mycket Pampas NJUTER av att få hoppa. ”Låt mig sköta det här själv” ‘ är minen han har på, ni är så samspelta ihop. Håller med, du red snyggt. O synd med linjen i 105cm, riktigt som du säger. Linjen var ju en båge på 21m, alltså 5 steg men några kom så hårt in från oxern före att de fortsatte fram på 3(!) steg, lite som det tänkte gå för dig. Du löste ju situationen bra sen ändå, finemang!

    Gilla

    • Du ha Jessi sett oss hoppa så mycket redan att du känner Pampas uttryck 🙂 å du har så rätt han tycker precis som du sa att han kan sköta det där själv! Å han är verkligen tokit glad att få komma ut och tävla! Idag gick det kanske lite över på första banan dock 😉 tack för att du ordnade en 105 cm bana så jag fick hoppa en i år ännu! Å tack för din kommentar!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s