I Broby på träning

Vi åkte till Broby och hoppa för jag ville se hur Jojo är på borta plan med främmande hinder. Senast på Sannas träningar var det bara vanliga enkla hinder och inga special hinder. Nova följde ju såklart med, onödigt att åka med bara en häst när man kan ha 2 i samma skjuts. Jag red Nova först och Maria värmde upp Jojo. Började hoppa ett mini litet kryss några gånger i vardera hållen, sen samma hinder som ett litet pysty. Efter det tog jag kombinationen som väldigt låg. Det fick räcka som uppvärmning, började med att hoppa en bana genast efter detta. Några hinder var bara 80 cm medan något va 90-95 och ett hinder kanske 1 meter. Hoppade några olika banor och slutade sen och bytte till Jojo. Gjorde på samma sätt med Jojo bara att lite kortare banor. En oxer hoppade jag flera gånger på nytt och vi höjde det lite efter hand. Sista hoppen låg det på en meter. Den här gången åxå kändes det jätte bra och vi kom fint till alla hinder. Pampas och Jojo påminner mycket om varandra så har ganska lätt för att rida Jojo. Hon tittade inte på något och hon har bekväma hopp även fast dom blev större! Dessutom börjar hon HOPPA först när det blir lite höjd!(som på bilden här under visar)

unnamed unnamed (1)

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”I Broby på träning

  1. Oooohhh, jag är så glad att ni funkar så jävla bra ihop ❤️Och jag är ännu gladare för att jag inte bara längre behöver stå å säga ”Den hästen kan VERKLIGEN hoppa” för jag låter redan tjatig och det är ju ”grymt ” när man säger så om sin egen häst. Tyvärr så är det bara sanning. Hon har en otroligt bra teknik och hon har otrolig kapasitet. Men, ett stort MEN, hon hoppar endast med såna hon litar på. Annars vägrar hon. Tycker även det är så kul att jag ridit henne mindre än en månad (efter mammaledigheten)och hon är i så pass bra kondis redan. Styrkan/kraften fattas ännu men den kommer. Å nu gjorde jag det ”grymma” igen och pratade så gott om min egen häst, dumma jag. Men Heidi, det kommer bli super, jag lovar. Jag ska nåla dej ännu en vacker dag, du vet vad jag menar 😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s