vad har hänt med Pippi?

Jag måst säga att Pippi enda sen i höstas när hon börjat ridas igen har ändrat mycket på ett bra vis. Jag har sakta märkt många saker som ändrat men tänkt hela tiden att det är tillfälligt. Nu idag en par månader senare kan jag konstatera att det inte är tillfälligt!

Jag tror att Kirsi och Hanna gör gått åt Pippi,  hon mår så mycket bättre nu med regelbunden ridning och ompyssling. Båda två rider Pippi väldigt bra på sitt sätt, Hanna jobbar henne mera krävande men på ett sätt Pippi gillar, mycket variation i dressyren, medan Kirsi rider väldigt lätt och hoppar alltid lite nu och då! Själv har jag ridit Pippi några gånger senaste månaderna, och har då märkt en stor skillnad. Hon skiter inte på ridplan så hysteriskt, betyder ju att hon inte stressar. Dessutom när jag va ut längs med vägarna gick det att galoppera utan att hon stressa upp sig! Hanna har åxå varit ut med henne i terrängen några gånger och det har gått bra! Idag i stallet när jag klippte henne var hon helt lugn enda till sista 10 minuterna, då började benet gunga lite..Tidigare har man typ bara hunnit in genom dörrarna så står hon på 3 ben! I boxen är hon otroligt redig! Skiten är på ganska så samma ställen. Tidigare år har allt varit huller om buller. Hon äter åxå höet bättre i boxen.

Jag är jätte glad att Pippi mår bättre nu, inte har det ju förvånat mig som hon varit tidigare, vem mår nu bra att bli bortglömd så där i stora hela?. Eftersom jag själv inte haft tid att göra något åt det har jag fått stå och se på bara och acceptera situationen. Nu är jag så lättad!

 

Lilla hår högen det blev av Pippi :)…Ju äldre hon blir ju mer hår växer det till vintern tycker jag!

2014-10-27 18.02.46

 

Annonser

2 reaktioner på ”vad har hänt med Pippi?

  1. bortglömd är kanske fel ord men att bli riden några dagar i en vecka för att sen igen stå 2 veckor el t.o.m mer mår nog ingen bra av! Speciellt Pippi som varit van att stå i centrum och bli ompysslad. Hon har kanske känt sig bortglömd och utanför som det har varit nu något år. Pippi har alltid varit konstig, där skall man inte inte tro fel men det blev kanske värre sista tiden nog! Men nu har det vänt och jag hoppas det hålls såhär!

    Gilla

  2. HMHM, vad synd om Pippi blivit bortglömd :/ Trodde det berodde på någonting annat, där ser man sen. Vilken tur att allt ordnat sig och hon får den vård en gammal dam förtjänar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s