Fredager

Idag klockan 8 skulle jag vara på jobb i mitt favorit jobbstall. Efter att hjälp till där fick jag skynda hem för att släpa in hästar åt Sören. Det blev bara Pippi och Remu som fick vinterskor och halva Ellu. Han hade glömt ta med sig tillräkligt med hockar till alla hästar så Pampas och Nova får vänta till Måndagen. Jag sa att de är ingen nöd eftersom mina inte har någo långa hovar. Så alltså skoning på måndagen pånytt. Medan jag red en fantastiskt bra Nova kom Karenko för att raspa och vaccinera Tuikku. Jag hade tänkt tvätta Nova efter ridningen men fick skippa de eftersom dom ännu höll på i stalle och jag ville inte störa. Så nu tänker jag ta in han lite tidigare ikväll istället och tvätta han då. Han är så grådaskig av spåndammet så jag får han inte ren av att borsta. Han badar på så i spånet på nätterna att det blir spån på insidan av täcket som sen gror in i huden.

Idag red Marie Pippi, var precis ut för att söka hö åt kaninerna när hon var klar riden. Det hade gått fint igen! Pippi är verkligen väldigt omtyckt just nu, av mig för att hon är så städig i boxen 🙂 och av alla hennes ryttare som tycker hon är härlig att rida.

Trots att vi har plusgrader ännu har mina köldbesvär börjat visa sig 😦 Jag är allergisk för kyla och alltid till vintern kommer mina problem. Jag borde börja äta allergi tabletter nu för att inte klia sönder mina ben och fötter. Problemet är bara det att senaste vinter hjälpte dom inte så borde få nya piller. Till det behöver jag gå till läkare och det är jobbigt! Hoppas det hålls länge plusgrader ännu så att kliandet hålls under kontroll!

På tal om vår milda höst, det är roligt då alla hästmänskor jag pratat med, som har eget stall (modell större) el jobbar dagligen i stall är av den åsikten av att vi kunde ha sån här vinter varje år. Men det är klart, det finns en väldigt enkel orsak till det åxå. Det är åxå klart dom som inte berörs märkvärdigt av vädret inte förstår oss och önskar snö! Jag har i alla fall mina sysslor inför vintern på det klara och det känns skönt! Jag hänger med i min egen tidtabell! 🙂

ajo och p.s. kom ihåg att anmäla er till bloggkvällen! sista dagen imorgon. det är viktigt att ni anmäler er för att syrran skall kunna plocka ihop en goodiebag till alla! å anmäl er inte om ni sen inte kommer, det blir åxå bara råddigt!

inbjudan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s