en solig Söndag

Kunde knappast haft bättre tur med vädret idag när vi red ut på en lite längre runda med Linda och Linda! Solen verkligen värmde! Tyvärr började ritten med en blåtira av Nova, JÄVLA häst. Nu har jag blått öga IGEN!!! Vi hann bara en bit på väg när han började med att dra och slänga i traven och löd ingenting. Pricken på i var att han var rädd och väjja för allt. Efter bara 5 min tappa jag tålamodet och blev arg. Jag hade verkligen ingen lust att rida kommande 90 minuter med en sån skit under mig så vi gjorde upp där på stället. Det sluta med att han stegra när jag tog i han och slog huvudet i mitt! Så nu är jag svullen och blå under öga igen, passlit inför vår lilla inkommande resa! Att jag kan ”taijma”!!

Nå efter detta gick han bra så länge jag hade han att gå på tygel, genast då jag gav efter lite började han igen. Så åtminstone över halva länken fick han jobba!!! Sen började det släppa sakta, men galoppen var fortfarande utesluten så det blev nästan bara trav. Men så travade vi så gott som hela vägen åxå. Linda och jag fick alltså sällskap av andra Linda från stallet bredvid!

unnamed (9) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (15)

 

Efter det här bar det av till Åbo och Lalle! Vi startade lite för sent men hann fram nog före det blev mörkt, tyvärr hann hon inte rida helt klart före det var så skymt att mina filmer blev alltför mörka. Vi talade länge om allt både före och efter ridningen och vi var hemma först strax efter 19.00. Lalle har det jätte bra där och han har gjort många framsteg. Eftersom det är en liten ridskole verksamhet på gården så rör det sig mycket folk där, och det tror jag har gjort gått åt honom. Han är inte lika lätt skrämd fast det dyker upp mänskor bakom knuten el kommer oväntade ljud mittiallt. Han knycker sig inte lika lätt helt enkelt. Sen däremot när han blir rädd så rycker det i han lika mycket som tidigare. Och jessus har glömt hur snabb han är i vändningarna 🙂 Han är inte heller lika skeptisk mot främmande mänskor som kommer för att klappa honom.

I ridningen har dom börjat jobba med lite skänkelvikningar och galoppen är mera balanserad! Hoppningen är fortfarande på samma stadie, han är väldigt osäker och fjantig på hinder. I terrängen lär han dock tycka om att hoppa diken och stockar! Så jag sa att hon får fixa fälttävlans häst av honom.

Bea är väldigt nöjd med honom och hon gillar honom verkligen, han behandlas som en prins där! Om han bara får hållas frisk så kommer dom bli ett bra team! Han är väldigt vacker när han rids, han ser mer vuxen ut nu, kanske för att han har skor och skydd och hela köret 🙂

2014-11-16 15.17.23 2014-11-16 15.37.53 2014-11-16 15.39.45 2014-11-16 15.55.42

Annonser

En reaktion på ”en solig Söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s