att rida rakt

Eftersom jag inte har tilsakumin under fötterna på pojkarna så tvingades jag rida längs med vägarna idag som är plogade! Det är helt uteslutet att gå någonstans var det finns snö, då går dom på styltor! Jag levde i hoppet om att det skulle bli lika dann vinter som i fjol och valde att lämna bort gummina till nästa skoning! Nå, snön är nog påväg bort ser jag nu redan då det smultit massor idag redan!

Men va jag kom att tänka på när jag red längs med vägen är hur svårt det är att rida rakt fram, jag tog ett bilspår som linje och skulle försöka hålla mig innan för spåret. Det var lättare sagt än gjort. Pampas åtminstone som går och tittar omkring sig väldigt mycket vinglar åt höger och vänster konstant. Om jag inte rider med korta tyglar så vinglar han flera meter åt olika håll hela tiden, el bort från bilspåret i allafall. Nova går kanske rakare i sig men han väjjar sen igen för alla stenar och kvistar som sticker ut från diket så han kan inte heller gå rakt..

Jag är rädd för att jag är tillbaka till ruta ett med Nova igen när det gäller terrängen. Han är precis lika jobbig som då han var hingst! Först trodde jag han bara var jobbig med sällskap, men nu idag var han hemsk åxå ensam, vilket ju hittills gått bra. Han blir bara piggare och piggare och drar emot ju mer jag tar kontakt med munnen hans. Så länge han får gå på i eget tempo så är det nada problem men ber jag han lite hyrtta så då är det kört. Sen börjar drag kampen. Nu rider jag ju nog med tredelade bettet, så kan bero på det. Skall prova åt vilket håll det lutar. Men annars blir det att byta tillbaka till gamla bettet igen. Jag hade faktiskt hoppats att han ändrat sig, han har ju vari jätte kiva att rida ut med enda tills nu! Men tydligen nu då han börjar repa sig från kastreringen så kommer det tillbaka! Men huvudsaken är nog endå att han är ridbar på ridplanen, att han där sammarbetar. Utan terräng kan jag leva men dressyren måste funka!

Jag skall göra samma runda imorgon med Nova och se hur det går då, idag var han genom svettig, visst vi hade mycket fart men det brukar inte påverka Nova det minsta, han svettas sällan. Han var inte en gång så här svettig på hela sommaren som han var idag efter vår drag kamp! Å då är han märkväl klippt!

Bara ridplan smultit skall jag ta itu med Maries utmaning som hon bad mig göra för länge sedan, longera Pampas lös och filma det! Nu då vi har en port till ridplan igen! Tror jag skall testa hur det funkar med Nova åxå, han gick inte att ha lös på plan som hingst, han bara sprang omkring och lekte och brydde sig fan om mig. Nu kanske det kan gå. När jag longerar Nova med lina så lyder han PERFEKT! säger jag halt så stannar han på pricken! Om inte det funkar lös skall jag filma när jag longerar honom med lina! 🙂

unnamed (18)

foto Nina Ahtola!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s