Hur gör NI??

Här i stallet sitter vi upp på hästen från en stol el pall el något annat som man står på så man kommer högre upp än marken. Det här ser många som att vara lat. Det är kanske delvis så, MEN det är åxå mycket bättre för HÄSTEN och sadeln! Mindre slitage helt enkelt! Här under är en video som Maria hittat som visar hur ryggen vrider sig på hästen när du sätter dig upp från marken. Personen på filmen är en normalviktig person så tänk er slitaget på en större mänska!

Om man inte har en stol till hands, som på tävlingar har jag alltid någon som ”slänger” upp mig på ryggen, jag stiger ytterst sällan upp från marken, jag kan nog räkna dom gånger på en hand. Hur gör ni?

Annonser

7 reaktioner på ”Hur gör NI??

 1. Enda sen jag flyttade till Broby har jag använt pall till 99%, innan det steg jag upp nästan bara från marken.
  Såg dendär videon här för några dagar sen och tänkte bara ”tur att jag har blivit av med ovanan att skippa pallen”…

  Gilla

 2. Alltid från bänken/pallen. Sku det hända nåt i terräng så sku jag söka en sten eller motsvarande. Har tror jag under dessa år med Jojo hoppat upp 1ggr på henne från marken.

  Jessi jag är åxå helt otroligt ovig med att klättra upp på hästen 😝
  Onödigt att plåga det stackars stoet att jag hänger en minut där på sidan och försöker dra mej upp på henne 😁

  Men jag säger nig alltid till om nån ska rida Jojo att ta till bänken eller pallen. Jag vill inte man hoppar upp på henne från marken. Nå om Heidi sku göra det så sku knappast ens Jojo märka nåt för Heidi är lättviktare ut i fingerspetsarna 👍

  Gilla

 3. Jag e sååå grymt ovig/lat m.m. så jag stiger ALLTID från pall eller dylikt. Är jag på tävling och glömt pall så söker jag upp någon sten eller liknande. Kan också räkna gångerna jag stiger upp från marken på 5 fingrar/år. Sparar ju också ryttaren och sadeln att använda pall 🙂

  Gilla

 4. Jag hoppar upp från en pall/stor sten, för det är jobbigt att komma upp på Sasha från marken 😂. Men om jag hamnar i terrängen hoppa av så hoppar jag nog upp från marken.

  Oftast blir det nog att ta en pall, jag e väll lat då också 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s