Löslongering Pampas

Nytt försök, jag skrev tidigare att det var problem med netet. Nu funkar det sådär. Jag fick in filmerna i alla fall. Tog bort ett tidigare inlägget ifall nån undrar va jag pratar om 🙂

Som jag tidigare tala om så skulle jag ta mig ann önskemålet som Marie gav mig för länge sedan! Att löslongera Pampas, idag var en perfekt dag till det. Jag har varit på jobb och kom lite sent hem dessutom. Jag hade 2,5 timme tid på mig att städa ute stallet plus alla hagar och motionera P&N.  Jag hann med allt men det hann bli lite lite skymt när jag longerade Nova. Och min skit kamera (läs telefon) klarade inte av  det när Nova är svart, så man ser två vita strumpor och lysande ögon. Det var verkligen inte alls så mörkt som filmen får det att se ut..men men.. jag valde att lämna o- filmat och får visa det en annan gång. Jag utmanar mig själv att löslongera Nova och filma det!

Berättar om Novas longering i allafall. Jag började med att longera han med lina som han är van med, dock gillar han det inte alls, han släng galopperar och bryter lätt av till trav el korsgalopperar. Det här är antagligen för att han inte vill och iss. Han LYDER mig perfekt på kommandona men tycker inte om att springa omkring där. Idag då tänkte jag att jag skall prova släppa han lös och se vad som händer. Det började bra, så länge han skritta och i början av traven. Tills han märkte att han var lös!!!! DÅ spralla det till och han trava iväg med svansen på ryggen och sprang sick sack över banan. Och sen blev det studs galopp. Jag bara stod där i mitten och sa prrr och inget hände. Tills jag sa HALT! Då stanna han 🙂

Jag gick och tog tag i honom och gav det en chans till…börja med skritt, gick bredvid honom med några meters avstånd, tittade på honom hela tiden, gick hårdare, sen saktare och böjde min kropp så han skulle komma in mot mig! Det funka!!! Sen raskare och rakt igen och över till trav. Å yess, han följde mig med ca 5 meter i mellan oss, han var HELT och hållet med mig! Jag provade galopp, och vet ni nu gick han mycket bättre, inga korsgalopper, inga släng galopper utan fina avslappnade galopper på en stor rund volt! Och jag tror han tyckte det här var roligt! Åtminstone gjorde han en sån där löjlig rodeo grej som han gör när jag berömmer honom! Och han löd exakt lika bra som i lina på kommandona! Imorgon skall jag hoppa och på fred rider jag ut men kanske på helgen skall jag visa er vad vi kan 🙂

Berättar bara kort om Pampas, ni får se på videon istället, i skritten måste jag gå ganska nära honom då han tror sig vara en spårhund och skall gå och snusa i backen hela tiden. Jag är livrädd att han skall trassla in sig i alla remmar så jag är på min vakt att skrika till om han sätter ner huvudet för lågt. Därför hör ni mig säga ”huvudet” alltid mellan varven i skritt! Försökte att inte filma så långa snuttar så ni orkar se hela filmen åxå 🙂

 

Duger det här Marie ? 🙂 Någon annan som har önskemål på något som jag skall filma och lägga upp här?

Annonser

7 reaktioner på ”Löslongering Pampas

  1. So fint Pampas 😀 Onpa hieno, hieno Pampas ja sinä. 😀 Toimii hyvin, ja kontrollissa. Kun usein näkee irtojuoksutusta siten, että hevonen menee kentällä, omistaja perässä juoksutusraipan kanssa ja hevonen juoksee toiseen päätyyn ja lopettaa ja taas omistaja tulee perässä. Näin olen itsekin toiminut, joten tuossa on kyllä mallia, mihin pyrkiä.

    Gilla

    • Jag har egentligen aldrig tänkt mig att jag skall lära dom det här, det har bara kommit på köpet när jag longerade dom mera som yngre. Jag var då väldigt noga med att dom stannar när jag bad dom och inte efter 10 steg. Men jag är själv positivt överraskad hur bra dom lyder nu med tanke på hur sällan jag longerar dom nu förtiden!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s