10+ åt Nova idag

Nu börjar det här säkert låta tjatigt i era öron men jag bara måste få dela med mig hur fin Nova var idag igen! Ni förstår jag kan inte tro detta är sant, han blir bara bättre och bättre. Nästan allt funkar nu känns det som. Jag sväva på moln idag när jag hoppat klart, känslan att bara sitta där och hästen FUNKAR!! ***knack i trä****

Jag hoppade en tre kombination som första hindret var 80 cm, andra 90 och det sista 95 cm. Det gick lätt som en plätt och efter hindret bara samla han ihop sig och galopperade på i fin form. I våras då vi hoppa en tre kombi på Sannas timme vägrade han ännu på det tredje hindret. Då låg hindren på 60 cm höjd. Han var så osäker. Sen dess har jag nu och då hoppa låga tre kombin och det här var första högre. Han bara for, så snällt och så lugnt! Jag kan inte fatta att det är sant. 🙂 Vet ni känslan när du märker hur hästen jobbar med dig och inte emot dig hela tiden.

När vi värmde upp var han dessutom lite okoncentrerad, han blev rädd för grepen som stod på fel ställe och larva sig för sånt där onödigt, men genast när jag styrde över första lilla hindret så försvann allt dåligt och han löd perfekt. Under uppvärmningen var han en 7:a utav 10 och när vi hoppade var han en 10+.

Förstå att det har gått flera år som jag bara känt skit efter att jag ridit Nova och nu blir jag överraskad efter nästan alla pass. Jag skulle vilja att alla som ridit honom som hingst nu skulle få prova på honom och förstå vad jag menar! Det kliar så i fingren att föra honom till Maarit igen 🙂

 

Annonser

4 reaktioner på ”10+ åt Nova idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s