Ekologiskt

Håller mig nog till vanlig mat i framtiden, åtminstone julmaten. Ekologisk julskinka var i allafall inte alls i min smak. Mätt och nöjd åkte vi iväg vidare till ett dött Karis. Hade väntat mig lite mer liv på lilla juls lördagen. Karis är verkligen inte som förr 🙂

Men va är bättre än så, det blev inte sååå sent så det var helt ok att stiga upp imorse! Nu tittar t.o.m solen fram så jag väntar att slippa ut med Pampas en terräng tur bara han ätit. Vet inte om jag vågar fara upp i skogen tyvärr, hörde att dom sköt där. Lite påfruset är det med så vägarna lockar inte så mycket.

Jag hade ut Stella och Elli igår och gick en bit längs med vägen och så var jag en stund på plan och lät dom spralla av sig lite. Men bara lite för jag vill inte att dom skall tro att varje gång man går till plan så får dom leka! Det skall hållas under kontroll. Elli var jätte tung att gå med när hon små travar hela vägen. Jag fick bromsa hela tiden. På plan stegra hon och lekte rodeo häst före jag sen fick henne i trav att springa några varv runt mig! En början till longering!!!

Stella igen gick snällt och lugnt längs med vägen och lite rykte det i henne åxå på plan. När jag försökte försiktigt få henne att springa runt mig blev hon jätte frustrerad,hon fatta inte alls varför jag ”jaga” bort henne och att hon inte fick komma till mig! Jag lämnade det när hon tog ett halvt varv runt mig! Båda var helt ok med att möta bilar så länge dom kom sakta. En bilist var jag tvungen att be sakta in för den fatta det inte själv. Tränset brydde dom sig inte alls om igår!

Fick ingen bild på Elli för med den damen behöver man verkligen alla händer man kan få! men på Stella lyckades de när hon stod still mer än en sekund åt gången.

2014-11-29 15.21.57

Annonser

7 reaktioner på ”Ekologiskt

 1. Jag tyckte inte alls om smaken och så var den vetinen, inte så där som jag tycker julskinkan ska vara. Jag smakade bara en liten bit. Sen äter jag inte fläsk/vitt alls men det blev inga kött kvar när jag skar bort det vita. 😔

  Gilla

 2. Huj nu blev jag lite stressad, jag har precis köpt en ekologisk julskinka för 200€ och så skriver du så här :O
  Var det liksom en tydlig smakskillnad jämfört med en ”vanlig” skinka? Kan det bero på hur den var tillagad eller smakade själva köttet annorlunda?

  Gilla

  • jag vet inte, den hade inte den där smaken jag gillar. dessutom var det bara fläsk på nästan alla bitar som var upp skurna. Jag hittade 2 bitar som var köttiga, medan både Petri och Maria bara hade fläsk bitar och det var som att tugga på sniglar/musslor. Jag vet inte, kanske vi hade otur med grisen? Va säger du Ida, varför var bitarna sådärna? nästan hela tallriken som var uppskuret var ju ”slimsor”. Jag vet du e ju inte kock men undra om du vet endå?

   Gilla

   • Jag vet inte, för dom bitarna jag åt va nog köttiga, men mera saftiga än vanlig skinka vi sätter i ugnen, och jag tycker inte den smakade så mycket… Smaken är annorlunda på en helstekt gris som är tillagd som den vi är vara med

    Men, smaken är som baken 😀

    Gilla

 3. Jag måste hålla med dej tyvärr att den ekologiska julmaten vi åt igår var inte alls i min smak heller. Fisken gillade jag men grisen var en stor besvikelse samma lådorna. De är de viktigaste sakerna nästan för mej på julbordet ännu till. Så min 30€ var totalt bortkastad men nu har man även testat på det 😝
  Karis var dött, verkligen, aj joo och Heidi ”Knäppen” var ju en stoooor besvikelse.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s