En tur till manege

Som planerat åkte jag och Maria med Jojo och Nova till närmaste manege och hoppade. Eller jag hoppade och Maria värmde upp! Jag var rädd att vi inte tänkte komma iväg eftersom vår sand väg var helt vit. Så jag trodde det var jätte halt. Tur var det inte så halt som det såg ut!

När vi kom fram kom även Niina och hjälpte oss med att bygga hinder! Det blev ingen märkvärdig bana men det blev en bana i allafall. Jag började med Nova, han var lite trög i uppvärmningen, el inte kanske trög men inte så ivrig. Efter att jag hoppade det första hindret kom ivern som på beställning. Jag hoppa en bana med små hinder på ca 60 -70 cm och Nova hoppade en bana på 1 meter 🙂 Påriktigt så överhoppade han helt sjukt mycket! Roligt hade han igen och han hoppade alla hinder utan några onödiga små steg före hindret!

Niina höjjde ganska snabbt, 85-90 cm var nästa omgång och det gick suveränt! Sen sista banan var hindren 1 meter. Han hoppade jätte stort över alla hinder! Oxern som vi hade efter ett hörn blev det lite konstigt med några gånger. Först stannade han upp i kurvan och slutade galoppera så vi kom utan fart till hindret. Då landade han på bakbommen, nytt försök och då klämde han inte ett extra steg och tredje gången blev åxå fel på något konstigt vis. Vet inte helt vad som hände där. Men alla gånger trots små problem for han snällt mot hindret och hoppade det fast han fick kråla över det. På fjärde försöket kom han sen som vanligt och han hoppade STOOORT över det! Slutade med att ta ett pysty och sen galopperade jag tills han kom ner i varv före jag slutade och bytte till Jojo!

Jojo hade varit lite tittig och fjantig när Maria värmde upp. Åt mig bockade hon en gång rejält när jag bad henne korrigera korsgaloppen. Jag bara peta med spöet lite lite på rumpan och det var inte bra enligt Jojo. Så nu använder jag spöet på bogen framöver 🙂 Började lika med henne att hoppa en bana på låga hinder. Sen höjjdes det igen till 90 och till sist 1m/1.05/1.10 cm. Maria sa att dom var en meter men det var dom nog inte fick jag höra efteråt!

Jag hade tänkt tävla 1 meter med henne nästa helg så det var bra att hoppa en lite högre bana. Ville känna på hur hon funkar i större hopp! En gång blev hon lite het och bestämde takten mot hindren men annars löd hon bra och var lätt att hämta fram till hindrena.

När jag travat av henne fick hon filten på ryggen och fick ställa sig mitt i manegen i sällskap av Nova som redan stod och sov medan vi plockade bort hindren. Skönt med snälla hästar som man kan lämna och stå och står där man säger åt dom. Underlättar jobbet betydligt. När hindren var borta och Maria städade bort skit efter oss gick jag en runda med Nova (och Jojo) ( se film ) runt manegen. Dom är så härliga då dom är värdens lättaste att ha med sig, nu då Nova inte heller gör något extra väsen av sig och bryr sig kakka i ston..el Jojo..

Nova och Jojo

 

Det blev inga foton el filmer från hoppningen idag, ingen var ivrig att filma, så ni får se en liten annorlunda film istället 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”En tur till manege

  1. Jojo bockar ALDRIG! Det är första gången nånsin jag sett henne ge en ordentlig bock. Hon kan sparka om man snuddar med spö men idag fick du nog Heidi känna på en bock. Man måste ljuga lite om höjder när man bygger hinder ju 😝 Men ni är som gjorda för varandra på hinder ❤️
    Jojo och Nova är helt super ihop. Å så söta när de gnäggar åt varandra emellan 😍
    Tack igen för att du hoppade den svarta drottningen ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s