Slutet gott

Gårdagen var ett helvete. Jag kom hem och klagade och var arg på det mesta (hjälpte ju inte att vädret visade sin sämsta sida). Petri fick höra om hur skit det är när jag jobbar två dagar i rad då jag inte hinner få det gjort hemma som jag skulle vilja (som det skulle vara hans fel att jag tackat ja till jobbet??!! ). Ni kan säkert inte förstå mig men jag blir så frustrerad när saker bli ogjorda som att städa hagar och jag vet hur mycket mer jobb jag har följande dag eller i det här fallet först på Måndag! Jag kan lixom inte beskriva så här vad jag känner men när jag vet hur asigt allt kommer vara 2 dagar ostädat så börjar jag må dåligt själv. Jag vet innerst inne att det är inte så farligt, hästarna dör inte av att ha lite skit i hagarna och kaninerna dör inte heller av att ha ostädat två dagar men jag har nån sorts sjukdom som gör att jag bara inte kan lämna det smutsigt! Jag mår dåligt av det. Och såklart vet jag ju att det blir jätte tungt att städa 2 dagars skit på en gång. Det här är inget jag kan göra något åt, jag är bara jätte pedant med stallet och det blir ibland jobbigt!

Nå nu råkar det ju sig att jag lever med värdens bästa Petri. Så idag när jag kommer hem från jobbet,nästan i tid till dagsmaten så jag hade kunnat mata, ser jag att hästarna redan mumsar på sitt hö! Ok yess tänkte jag då städar jag genast ute boxarna så kan jag sen gå in och äta. Jag är alltid jätte hungrig när jag varit på jobb. Då jag går neråt med kärran möts jag av rena hagar! Petri har städat precis varenda en av dom och tömt mönkkijä vagnen dessutom! Det här är inte första gången det händer att han hjälpt mig med städande, så jag är inte alls förvånad över att han gjort det. Å min mening var inte heller att han skulle göra det för att jag klagade åt honom. Jag bara måste ha någon att ta ut min frustation på. Skulle jag inte avreagerat mig åt honom skulle han bara fundera vad jag tjurar över så bättre att få det ut.

Men vet ni hur härligt! Det här räddade min helg, jag fick ny energi och dammsugade huset (ska ännu moppa golven). Lite senare städade jag ännu kanin buren för att sen gå ut medan det ännu var ljust och rida Pampas! Måndagen kommer inte vara så hemsk i alla fall, även om det lovat regn imorgon igen..

Så nu undrar ni varför jobbar jag då två dagar i rad om det inte funkar? Jo för att när man är inhoppare i stall måste man ta dom turer som man blir utdelad. Tackar man nej så blir du till sist utan jobb. Sen är vissa stall lättare och andra mer tidskrävande och tyngre att göra. Nu råka det sig så att det var ett stort stall och två dagar i rad.,är det ett litet stall så klarar jag bra av två dagar eftersom det är mindre timmar!

 

 

 

Annonser

7 reaktioner på ”Slutet gott

 1. Snälla Petri! Du kan ju alltid fråga mig om du ska jobba söndagar, nu råkar jag ju jobba några söndagar fram till jul men annars är jag ju ledig då. Så lite städarbete kan jag ju alltid göra.

  Gilla

 2. Tänkte just fråga ; varför MÅSTE du jobba inhopp, du har väl ändå stallet som huvudsyssla och fast inkomst (med utgifter jo såklart) ? Jag tror inte att de slutar ringa en så noggrann och motiverad person som dig för att du säger nej 1 dag av två eller ett veckoslut nu och då.. Ta hand om dig! Känner igen symptomen dock, blir lika frustrerad då jag inte hinner städa hemma/sköta hästarna lika noggrannt alla dagar i veckan.

  Gilla

  • Tack jag tar nog hand om mig för det mesta.. och gör inte jag det så gör Petri det 🙂 stallet hemma är min huvudsyssla men det hämtar inte tillräkligt enligt mig ( låga hyror och för många egna hästar) 🙂 .. lite bonus är trevligt.!! Sen har jag åxå jätte svårt att säga nej, jag vill ju hjälpa då jag vet att jag behövs då dom ringer mig! Dessutom tycker jag om att fara till andra stall ibland, man träffar folk och får ibland inspiration när man varit hos fina hästar. Ibland blir jag åxå påmind om hur bra jag har det hemma i stallet! Sommartid har jag ju så gott som ingen inkomst alls hemmifrån, så då jobbar jag ju mycket mera som inhoppare för att jämna ut det!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s