Vermo och storm

En sån här kväll/natt som vi har framför med storm och piskande regn/snöslask är jag väldigt glad att ha mina hästar uppstallade! Tur är det än så länge plus grader, man måste tänka positivt, det kunde vara minus 10 och storm. När hästarnas matskålar ute i hagarna blåser bort som löv och mindre saker lyfter från marken så blåser det för mycket. Där går min gräns, saker skall hållas på sina ställen!

Jag stod inne i utehästarnas boxar en stund på skoj för jag ville kolla hur vinden kommer åt det stallet. Det var varmt och skönt där inne (jämnfört med ute) och man hörde inte ens mycket ljud av vinden. Eftersom det är plåttak nuförtiden så smattrar regnet lite nog men inget som skulle störa tycker jag!

Skall bli intressant att se vad man vaknar upp till imorgon, vad allt jordens makter ställt till med! Stormen som var ungefär samma tid förra året hade vi lite större saker att fixa! Hoppas på bättre tur detta år!

Lite tur hade vi endå att det började blåsa så sent på eftermiddagen, jag skulle nämligen köra Remu till Vermo på morgonen. Det kändes nog då redan i släpet att det blåste men som det blåser nu skulle det varit mycket värre. Det har ju hänt att släp har kippat så helst hålls jag hemma i sånt här väder! Även fast jag har en tung och stadig dragbil som håller stadigt släpet. På Söndagen är det tänkt att vi skall åka och tävla så jag ber att vädret kan bete sig då! Annars blir det att skippa det helt enkelt!

I Vermo blev vi igen lite klokare och fick bekräftat att ridningen har det inte varit några som helst fel på. Remu har bara vuxit för mycket och för snabbt och inget någon kunnat göra något åt. Nu skall Niina och Marie bara fortsätta jobba med honom och bygga bättre muskler för knäna och rygg så skall Remu nog bli bra igen! Mycket cavaletter och klättring i halvbranta backar och mycket tålamod! Till våren är han nog back in buisness.

 

Annonser

8 reaktioner på ”Vermo och storm

  1. Jag var ju inte med för jobbade som vanligt men om jag förstog rätt på raportten så när skelettet växt så har ej muskulaturen hunnit med vilket gett smärta, eller hur Heidi!?

    Han har ju växt massvis sen han kom till Niina för 2,5år sedan och mycket snabbt. Han var under 160cm när hon köpte honom, idag när han gott över 175cm och han är ett grovt/tungt halvblod med jätte kraftig benstomme. Tyvärr är det ju aldrig bra när ett stort djur växer för snabbt. Men allt kommer bli bra bara hans muskler utvecklas och byggs upp. Är inte ofta man blir bedd att ta till gramaner men i Remus fall så ska gramanera användas. Gylleneregeln frammåt-neråt form, höja ryggen, trampa på ordentligt bakifrån.
    Niina/Heidi korrigera mej om jag skrev nåt fel, läste ju bara raportten och hörde vidare hur allt var 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s