rasp dag

Vi hade tandläkarbesök idag på morgonen.  Alla utom Tuikku och små hästarna kollades. Minna är specialist på att raspa tänder och använder alltid henne även om hon har lite körväg. Därför passar vi åxå på att sköta hela stallet på en gång. Känner henne från tidigare då jag jobbade i Kyrkslätt och det är alltid lika roligt när hon kommer. Hon är så pratglad. Pampas & Nova har jätte fina tänder sa hon, dom får bra mat menade hon när hon aldrig behöver göra just något åt dom!

Även Ellu och Pippi har bra tänder för sin ålder. Ellu är så duktig att hon raspas utan lugnande fast hon annars är helt hysse med sprutor och maskmedel å sånt!

Sen till det tråkiga när Minna var här. Jag bad henne lägga Mimmi och sova för gott. Hon var gammal och på sista tiden har hon magrat mycket. Så antagligen hade hon något fel. Dessutom har vi vintern framför oss och det kan blir tungt för henne. Mimmi som visade sig för en tid sen att hon inte är en Mimmi utan en Musse!..

Idag tänker jag rida på kvällen, dels för att dom fått lugnande men åxå för att pappa igår fixade nya lampor till ridplanen så jag vill testa hur bra det lyser! Jag tänker rida med hackamore och bara skritta då dom inte får anstränga sig! Jag har ridit med hackamore bara några gånger förrut och på Nova funkade det inte alls medan Pampas gick lika som med bett. Det här är ett par år sedan så får se om det är någon skillnad i dags läget!

Sov sött lilla Mimmi/Musse

unnamed (10)poppana 015

Annonser

En reaktion på ”rasp dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s