Hackis

Som jag sa så red jag igår med Hacket på kvällen. Jag fick mig en rejäl överraskning. För det andra red jag barbacka! Jag skulle ju bara skritta så tänkte att onödigt att sadla upp för det!

Jag har ridit en gång med hack med vardera pojkarna, båda i terrängen. Så ingen sadel och nytt bett på plan. Jag gjorde öppnor, skänkelvikningar, vändning runt fram och bakdelen och övergångar. Jag red helt och hållet med vikten och Nova funka lysande bra, jag hade väldigt lösa tyglar så av dom hade jag inte mycket hjälp. Han gjorde allt lika fint som med sadel och bett i munnen. Det är inte alls så svårt som man skulle kunna tro när man ser såna där horsmanship mänskor som rider utan utrustning! Nu gjorde vi ju bara allt det här i skritt men med lite övning tror jag det skulle gå lätt även i traven. Sen med galoppen skulle de nog krävas ytterligare lite mer övning 🙂

Sen idag då så skulle jag prova hacket med alla gångarter… Nej nej det var inget för oss, varken Pampas el Nova gillade när jag tog tyglarna. Pampas sprang och frusta och kasta på huvudet och Nova tog inget stöd. Men Nova red jag bara en liten stund när jag konstatera att det inte kommer bli till något å jag red upp och bytte till vanligt träns. Pampas ville inte gå frammåt alls och han kändes jätte konstig, han vingla och gick ställd fel hela tiden. Red inte länge med honom heller, hade ingen lust att ens försöka få det att funka. Det är ju inte så att jag måst rida med hack så varför gynssa när han funkar med bett!?

2014-12-16 11.04.34 2014-12-16 12.15.35 2014-12-16 12.15.44

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s