Goooodmorning Onsdag!

Va dumt va små saker kan göra stall jobbet roligt. Jag har väntat sedan jul att skitflakan skall tömmas och att jag skall få mera torv. I förrgår kom torven och flakan tömdes och igår fick jag moka in massa ny torv åt Jojo och Remu..Jo Remu är kvar ännu! Jag vill ju ha spån åt dom som står inne, men det funkar inte åt dessa två. Det kräver såna mängder av spån och det har jag inte. För er som inte vet så är spån jätte svårt att få tag i och dessutom dyrt. Nu har jag (läs pappa) så mycket kontakter att jag lyckas komma över rätt så billigt spån hela tiden. Men när man använder spån krävs det otroliga mängder för att det skall funka så torven blir endå billigare i långa loppet. Så nu får bara dom som är prydliga i boxarna använda det spån som finns kvar. Men det jag skulle säga var att det var så roligt att städa boxarna imorse när det svämmar över av torv/spån. Jag har senaste veckorna fått spara lite och det ha jag blivit äcklad av 🙂 Jag gillar att städa när hästarna har massvis under sig! Att flakan är tömd är åxå jätte skönt, det är ju såklart lättare att moka i den som tom än överfull.

Igår fick jag bekräftat att jag får delta med Nova i träningsringarna och träna inför lagtävlingen som är i höst. Jag kommer alltså inte tävla Jojo utan Nova. Nu vet jag ju inte om vi kommer klara det här, hinderhöjden ligger på 110 cm och vi måste få resultat för att kvala med till lag tävlingen. Det är klart att jag hoppas vi kommer klara av det men jag måste samtidigt komma ihåg att det nu är Nova så inget är säkert. Jag blir inte jätte besviken om vi inte klarar det men det är mitt mål för i år i allafall.

Redan nu på helgen är dom första träningarna i Broby, sen skall jag fortsätta hoppa regelbundet så Novas spänningar försvinner, ju mera jag hoppa ifjol dess bättre blev han. Å sen behöver jag nog få koll på mitt eget öga för hinder åxå, får kalla kårar när jag tänker på förra träningen…

Snart får jag reda på var flickorna kommer visas på Kyvyt esiin åxå…Kevään 2015 Kyvyt Esiin paikkakunnat julkaistaan helmikuuussa! (på svenska: platserna publiceras i Februari)

2-vuotiaat
– irtohypytys kaksi kertaa
– pääsääntöisesti askellajit arvioidaan toisella kerralla (poikkeukset ilmoitettu paikkakuntakohtaisesti)

iiii!!! cant wait!! 🙂 Även om dom inte har en chans att ta sig till finalen p.g.a dumma bestämmelser så får jag ju endå poäng på deras teknik och dom får en viktigt träning och erfarenhet.

Igår var det Galopp träning på hö åkern med Pampas! kondis träning med andra ord, två varv galopp runt en 3 hektar åker i höger varv och sen skritt ett varv. Samma sak åt andra hållet 2 varv galopp och ett varv skritt. Så här höll jag på några varv. Det är passligt med snö på åkern nu, det är lite skara utanpå så det är inte helt lätt men inte för tungt heller. Efter det blev det lite trav en bit på vägen för att bara jogga lite för att sen igen ta ett varv galopp runt stora betet ( 6hektar) Å till sist skritt längs med vägen hem.

Nova fick ett pass på ridplan, i det stora hela var han bra men han kan inte backa!! Inte helt konstigt för jag ryggar typ aldrig. Så där har jag något att öva på. Inte för att jag anser det var en viktig sak att kunna (om jag inte skall tävla dressyr) men han lägger rumpan bra under sig i den övningen så på så vis är det bra. El om han skulle backa rätt skulle han lägga rumpan bra under sig, 🙂 som han backar nu bara spänner han sig!  Idag blir det omvänd ordning med hästarna, Nova på åkern och Pampas på planen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s