dag 3

ungefär den här tiden för att vara exakt så är det tredje dagen Pampas äter från hö korgen och det ser ut så här.

unnamed (17)

Jag kan ju konstatera så här långt att det funkat bättre än bra dom första dagarna. Han hets äter inte och det han spiller på marken städar han upp! Jag har inte plockat upp ett strå från marken så det här är allt han spillt,på 3 dagar!

För att ni skall se hur mycket han ätit så lägger jag upp bilden från första dagen så ni kan jämföra.unnamed (8)

 

NÖJD!!!!

Annonser

3 reaktioner på ”dag 3

 1. Vi har i många år använt korgar då det är så mycket mer hygieniskt än att dom måste stå och käka från leran och så far det inte lika mycket till spillo. Uni är den ända som varit dum nog och stoppat hoven i ett av hålen då (hon satt det inte igenom) hon tiggde mat, sen när hon märkte att hockarna tog emot så stod hon och fundera en stund före hon fint lyfte bort hoven. Jag såg kliniksresor och brutna ben framför mig men dom är nog smartare än vad vi vill tro så oftast så luskar dom nog sig ur knipan helt själv 🙂 Men till en större flock skulle jag inte sätta en korg med stora hål, då kan man ju fixa med ett mindre nät så att dom inte slipper igenom och så tar det längre för dom att äta, plus att om det finns mera en tre hästar så måste man ha flera korgar då dom som är lägre i rang också får tillräckligt med mat 🙂

  Gilla

 2. Pampas verkar vara en städad kille 😀
  Eftersom jag är grymt pessimistisk o rädd att ngt händer så skulle jag vara rädd att hästen fastnar med benen i ”korgen”. Händer knappast om det är en lugn häst ensam men om man har fler o det blir bråk om maten. Men du verkar känna dina hästar o vet vem du serverar ur korgen åt.

  Gilla

  • Pampas är städad på alla sätt 🙂 skulle alla vara som han 🙂 men jag är åxå rädd för att dom kan sätta in hoven dit och råka fastna! Men jag lägger bara ut åt dom jag vet att kan bete sig med korgen. fast man kan ju aldrig vara helt säker endå.. Sen har jag ju bara två hästar per hage och sätter bara åt dom som kan äta hö från samma hö hög, som alltså inte strider om maten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s