Juho träningar dag 2

Jag fick Monica med mig idag! Jihuu nu har jag filmer 🙂 Monica är aktiv med kameran !! Nova var duktig idag, med några undantag. När vi skulle hoppa en liten fjuttig tre kombination vägrade han på vågen…två gånger, sen först när jag blev arg på honom så hoppade han….morrr så onödigt! Han drar betydligt mycket mindre nu, lite tokiga hopp nu som då men han går endå att rida fast det blir fel ibland.

Idag började vi att hoppa ett kryss i trav, efter hindret skulle vi galoppera en bit och sen bryta till trav och komma krysset igen. det här alltså på en stor volt!  såhär..

Sen hoppa vi en oxer och efter det vidare till en linje på 4 galoppsprång. Sen blev banan lite längre igen, vi satt till tre kombinationen, jag fick ta kombinationen några gånger skillt för sig eftersom Juho redan vi det här laget känner Nova och visste att vågen kommer bli problem. Så han tog bort ena vågen tills han hoppade utan att spänna sig! Väldigt klokt gjort. Han ville inte göra något nummer av det för Novas skull. Lite nummer blev det ju endå eftersom han vägra på första hindret före han sen hoppa det bra! Det där var sånt där typiskt Nova, bara måst få jävlas lite. För han är verkligen inte rädd utan det hör bara till att sätta emot först.

 

Efter det här hoppade han allt, t.o.m fast vi kom fel på ett hinder så tog han sig över. Han var ridbar i stora hela fast han kom lite för hårt på linjen, men det betyder bara att han var ivrig och villig att hoppa. Det är tur att han är snabb i sina ben så han hinner få upp dem fast vi kommer nära. Juho sa åt mig att jag måste försöka sitta ner och sänka händerna när vi kommer nära ett hinder. Nu gör jag så att jag lutar lite fram och lyfter händerna, det gör jag för att mana på honom av den orsak att han inte skall stanna. Men jag måst alltså sitta tillbaka och vänta att han hoppar så jag inte skjuter honom ännu närmare hindret. Förstår ni hur jag menar ? 🙂

Inga stilpoäng på hans hopp idag men ridbarheten mellan hindren var ok. Jag tror hindren låg på 90-100 cm sista rundan vi hoppade, det kändes inte alls något högt, och jag tror att när dom blir ännu lite högre så börjar han hoppa med bättre stil. Det som var roligt var att Jessi och Hanna som jag hade med mig på lektionen och sett Nova tidigare hoppa såg en förbättring. Det betyder att det har hänt något som inte bara jag känner utan det även syns! Juho var nöjd med Nova idag tror jag, han berömde och sa igen att det var mycket bättre än senast. Så vi går helt klart mot rätt håll!

Jag är jätte glad att det ordnas så mycket träningar med Juho här runt omkring, jag tycker om hans övningar och han passar åt Nova. Vid något tillfälle skall jag nog ta Pampas med på hans träning bara för att se hur det går och så att Pampas får komma ut lite han med.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s