5 dagar och Elli som handhäst

Idag fick jag fylla på hö åt Pampas, nu satt jag bara på högt hö dit, lös hö, så jag har ingen aning hur länge det kommer räcka. men det spelar ingen roll. Det funkar och jag behöver inte passa på några mat tider. Jag kan rida när som helst och det far inte hö till hukka. Han åt 8 hö balar på 5 dagar, det är lite snabbare än om jag skulle ha matat morgon och dagshö åt honom, men han har inte blivit något tjockare så sak samma! 🙂

Igår fick även Ellu och Tuikku en hö korg, deras är av modell säkrare då den bara har galler lodrätt! Tuikku är ganska ivrig med sina framben så i den här kan han inte fastna lika lätt! Dom här två är så fräscha att dom skiter där dom äter så den här korgen gör ju att höet hålls rent, dom kan inte skita i höet åtminstone! Å sen när det blir våta tider så trampar dom inte in höet i sanden heller på samma sätt.

unnamed (20)

 

Så var det Ellis tur idag då att gå med som handhäst. Jag longerade henne en god stund först, hon sprattla och galopperade i båda varven. Men hon är verkligen jätte bra att longera. Man skulle aldrig kunna  tro att hon bara longerats några gånger. Jag longerar fortfarande bara i grimma, men fast hon har en ganska god fart på så hålls hon alltid på volten. Stella exempel kan jag inte alls ge jätte lång lina för då sticker hon om hon får chansen.

Nå sen då det värsta var av -sprallat tog Monica över. Dom skrittade först så att jag gick bakom, precis som med Stella. Men här behövde man nog inte alls mana på utan Monica fick bromsa bara 🙂 Så jag gick åt sidan och såg på. Det krävdes inte länge skritt förrän Monica vågade sig på trav. Elli visste nog vad det gick ut på. Hon var ju med mycket som litet föl när Monica red. Snällt trava hon med men lite bockar kom det nu och då nog!!

Mor och dotter..

unnamed (21)

Hon var genom svettig när vi slutade! Monica skrittade ett varv runt hela stora åkern och sen gick jag in och duschade av Elli medan Monica red klart Ellu. Även om Elli är en tickande bomb ute så är hon helt lugn och jätte bra att sköta i stallet, jag fick tvätta henne medan hon stod prick still. Sen fick hon torka en god stund inne före hon gick ut igen. Trött var hon men nöjd!

unnamed (22)

Inte är Elli allt för liten hon heller då 125 cm täcken redan passar perfekt på henne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s