Unghäst problem

Det här vädret kräver täcken tycker jag, snöyra så det blåser sidlänges och vått dessutom. Igår började skit vädret först på sena eftermiddagen så då bestämde jag mig för att ta in hästarna tidigare istället för att börja klä på täcken. Nu idag var jag tvungen att lägga på dom. Jag försöker in i det sista att inte ha täcken på ungdomarna för dom äter ordagrant upp varandras täcken, Jack är helt hopplös, Stella hade sitt på 5 min och så var det sönder. Nu har jag som tur använt dåliga och överlopps täcken, såna som legat i skåpet flera år. Stella har exempel nya fina HW täcken som jag INTE tänker lägga på henne nu. Tur så blir det omplaceringar i hagarna snart för det här funkar ju inte! Stella ska få ny hag- kompis som är några år äldre än henne och troligtvis lite mognare :).. (Jag skall uppdatera er lite efter helgen, jag har fått lite klart hur det skall bli här men nu först skall jag åka iväg över helgen och ta det lugnt och reda upp allt i mitt huvud.)

Jag förstår att dom har det tråkigt nu då det e brist på saker och göra, dom står inte heller bänkade vid hö balen mera, dom har lärt sig äta med måtta! Så det blir mycket dö tid och då är ju täckena jätte roliga att terrorisera.

Jag kommer få sälja bort Stellas lila fina täcke som jag köpte i somras åt henne, som jag tänkte hon kunde ha hela vintern..men Nej nej det är redan för litet, Tror det är 120 cm.

stella3

Det fakto hennes 2 HW täcken, ett med hals och ett utan är båda 145 cm. Jag testade dom här om dagen och det utan hals var ännu för stort men det med hals kan hon redan ha 🙂 här ser ni bild på det. Det finns plats att växa både på bredd och lite på längden men hon kan ha det utan att drunkna i det.

unnamed (13)

När jag sökte bild på Stellas lila täcke så bläddrade jag igenom juni juli och augusti månaderna. Jag hittade så fina sommarbilder där som jag skall lägga upp på nytt här nu i ett annat inlägg. Man blir bara så glad av att få se på dom, starka fina färger och härliga sommar! man får en liten energi kick av dom, hoppas det funkar åt er åxå!

Men jo nu på helgen kommer Maria sköta stallet lörd kväll och Sönd morgon. Vi åker till stan och övernattar på hotell en natt, vi skall ut och äta och kolla på Mamma Mia. När vi kommer hem är det redan en ny månad. Nästa vecka hoppas jag få hem en pryl jag väntat en hel evighet på. Pippi skall provridas!!! och jag skall uppdatera er lite om framtiden 🙂

Annonser

9 reaktioner på ”Unghäst problem

 1. jo nå ska jag ju göra omplaceringar i hagarna om en månad så jag tror problemet försvinner sen. Men om inte så då skall jag absolut prova anti bit! Bra att veta att det funkar i allafall. Vad kostar en flaska och hur långt räcken en sån?

  Gilla

  • Kostar runt 15e och e mycket drygt för det smakar o luktar så illa att om du slickar dej om läpparna 2 timmar senare så ramlar tungan ur munnen på dej :O det sprider sej så bra . Men vet bara en plats var det säljs o det e Stallsboden i Täkter

   Gilla

 2. Spraya Renons Anti-Bit på täckena så skall du se att dom får vara ifred 🙂 Det smakar så vidrigt att det inte finns ord för det och det har alltid, alltid fungerat hos oss. Mest har vi blitt utsatta för täckesmarodörer men efter att dom biter en gång i ett behandlat täcke så ser dom ut att tappa tungan och efter det biter dom inte mer. Unistus snusar och sniffar på alla täcken före hon biter så vi måste ha alla täcken behandlade, även hennes egna då hon också biter på dom. Valackerna på andra sidan staketet måste också ha behandlade täcken då damen gillar att förstöra allt och allas 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s