Nytt i stallet

om ca 2 veckor ser det ut så här i stallet.

img050

 

 

 

img052

 

 

Min ide med att fixa lösdrift av ena stora uteboxen var tydligen en bra ide då det har varit flera som hört av sig.! Å det blev till slut så att det kommer två st ponnin hit. Mera om dom sen när dom anländer. Remu har nu hittat ett nytt hem som han åker till nästa helg! Sen följande helg flyttar Jojo och Jack ut och Ida och Sasha flyttar in 🙂 Stella och Elli skall få ny hag- kompis, Sasha som ännu är ung  tror jag kommer passa bra med mina busfrön! Jack skall flytta som sällskap åt ett annat hingstföl och Jojo flyttar med dom till samma stall.

Till en början får flickorna stå i samma box, men fr.o.m hösten senast kommer dom behöva egna boxar så jag kommer hålla en box åt mig själv.

På det här viset blir det mindre jobb för mig i fortsättningen, eftersom jag har ett jobb på G så planerar jag framtiden på lättast möjligaste sätt. Ponninas lösdrift behöver jag inte städa och dom kommer hjälpa mig om jag behöver hjälp. Alla hästar får fritt hö så jag behöver inte passa på mattiderna på dagen, vilket gör att jag kan röra mig friare. Som jag haft det nu har jag varit så fruktansvärt fast, om vi skall fara någonstans, ex bara och handla så har vi farit antingen på förmiddagen så vi hinner hem till 13 el efteråt när jag har matat. Det blir alltid väldigt bråttom på det här viset för att hinna med det man skall göra. Och det är inte roligt, att stressa genom dagen. Ett annat plus är att nu kan alla rida när dom vill, jag har annars varit noggrann med att man inte kommer mitt i hästarnas mat tider. Det igen resulterade i att alla kom samtidigt.. Så mycket bättre så här. Enda negativa är att det blir lite dyrare, det far något mera hö än det gjorde tidigare MEN jag sparar in dom pengarna på mindre jobb!

Jag kände att jag måste göra något åt mitt sätt att hålla på. Och nu blev det möjligt, jag kan inte sen om många år som gammal tant fortsätta med bara stall jobb. Jag behöver vara inne i det vanliga arbetslivet lite för att inte helt glömma hur det fungerar 🙂 Drömmen är ju såklart att bara ha egna hästar här hemma, men just nu är det inte möjligt. Ute boxarna är ny renoverade och jag vill inte att dom ruttnar om dom blir tomma. Å 9 egna hästar skall jag inte ha 🙂 Har fortfarande planer att hyra ut Nova efter sommaren, kanske åxå Pampas delvis. Beror helt på om man hittar någon passlig ryttare. Men det tar jag upp sen närmare våren pånytt!

Imorgon på dagen skall jag hjälpa Linda och stå i Dino Dina och till kvällen byter vi så hon kommer hit och gör stallet åt mig så jag kan fira min födelsedag. Det blir tight med tid att hinna rida båda boysen imorgon så får antagligen låta ena vila. På Söndag morgon gör Maria stallet åt mig och då får antagligen andra hästen vila för jag misstänker att jag inte kommer vara jätte pigg på Söndagen 🙂 Ajjo och glad vändag el alla hjärtans dag som det är imorgon!

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Nytt i stallet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s