helt slut men glad!

oj oj var skall jag börja? kanske i den ordningen jag gjort allt idag. Vissa saker känns som igår då det är så många timmar sedan. Började dagen med att åka till Nova för att föra ett ute täcke så han kunde gå ut, han har hag tur mellan 11 – 16. Han lär inte alls har varit så nöjd med att inte få gå ut genast på morgonen. Men han får lära sig helt enkelt.

unnamed (25) unnamed (24)

Jag kom hem passligt och hann förbereda lite före nya ponnina som skulle komma mitt på dagen kom. Som ni såg i tidigare inlägget som jag slängde in som hastigast här på dagen är det en liten ponni och en större ponni. Dom skall alltså gå på lösdriften fram till sommaren. Sen får vi se om dom stannar över sommaren el vad som händer. Dom har planer på att flytta till Salo och då köpa egen gård. Blir det så vet dom inte ännu, så vi tar några månader åt gången. Det här är dessutom ett bra tillfälle att testa hur det funkar med lösdriften, om det är något jag vill fortsätta med till hösten! Kentsu rids av en 13 årig flicka, Sara som är super ivrig på att  träna både hoppning och dressyr. Hon kommer komma med på Jepas timmar med antingen mig el Ida! Jätte roligt att få nån att rida med igen så jag kan fortsätta ta timmar med Jepa! Det blir lite för dyrt att rida ensam för henne hela tiden, och eftersom Monica jobbar så mycket konstiga tider så har vi svårt att få ihop det! Sara vill jätte gärna följa med mig till manege och hoppa åxå, kanske börja tävla t.o.m!? Härligt med aktiva och ivriga mänskor igen!

Nå så blev klockan halv 14 och jag fick köra iväg till Karis för att delta i V-NRs årsmöte och regelskoning. Det var intressant vad dom nya reglerna för med sig. Att man ex måst kvala för att stiga i klasser är ju lite skoj. En ryttare som alltså inte har godkänt resultat i 80 cm får inte hoppa 90 o.s.v. Resultaten räknas endast 2 år bakåt. Så med andra ord får jag inte ta en super häst som hoppar 150 och tävla den på den nivån före jag har kvalat mig upp till det. Nu har jag ju godkänt resultat i 100 & 105 cm klasser så jag får gå upp till 110cm  genast, om jag nu förstår detta rätt 🙂 rätta mig om jag har fel. Men jag får inte tävla 120 cm förrän jag har godkänt 110 cm! Nå nu har jag ju inte planera hoppa 120 så det innebär ju inga problem för mig! Men för nån kan det här ju kännas jobbigt.

Mötet och skolningen räckte 2 timmar och efter det red jag Pampas en stund på plan, han är så gott som normal igen och jag har ökat passena lite. Problemet är att eftersom jag skrittat och travat sakta i en vecka nu så är han lite över tänd! Han vill ju bara springa springa och inte alls jobba. Men jag låter honom inte ta ut sig riktit ännu så han får gå på tårna några dagar till!

Dagen börjar vid det här skedet ta slut och jag skall alltså ännu och rida Nova. Slängde i mig en köttpirog för att nu ha nånting i magen och sen körde jag iväg..igen..

Det var nästan mörkt när jag skulle börja rida, det var bara jag och en annan i manegen, tur det så fick jag rida i lugn och ro och inte hade en massa ögon på mig 🙂 Hästen som leddes där var mer på två ben än 4 och det här smittade ju av sig på Nova såklart. Skrittade länge och väntade bara på att dom andra skulle gå ut. Gjorde mycket öppnor och skänkelvikningar, och red rakt längs med mittlinjen. När vi blev lämnade ensamma tog jag allt det här i trav och sen galopp! Och det kan inte vara sant så bra allt funkade, jag tittade hela tiden i speglarna och fattade inte hur fint det såg ut. Är det stället el e det speglarna som finns överallt som gör att det kändes så lätt  att rida?? Jag mena vi hade inga problem med att rida rakt och hur roligt var det inte att se när du gör skänkelvikningarna hur det ser ut!? Jag måst få speglar hem till ridplan! Man rider så jäkla mycket bättre när man själv ser vad man gör. Helt som jag nu inte skulle vetat det här, men blev påmind nu! AAAHH vilken fiilis, jag kunde ha ridit i all evighet men Nova blev trött och klockan blev mycket så jag måste sluta. Hade ju kvällsstall kvar att göra! Jag skall absolut ta med någon som ork komma och filma nån dag i veckan så skall ni få se vilken dressyr häst jag har, det måst vara stallet och dressyr stämningen som smittar av sig, vi är ju trots allt i en av Finlands bästa dressyr ryttares stall 🙂

unnamed (28)

unnamed (30)

Kvälls stallet hemma var lite annorlunda nu då en del hästar bytt platser när nya ponnina kom. Stella och Elli fick nya grannar och var helt förskräckta över den lilla ponnin som knappt syns bakom väggen. Oj voi dom har mycket att lära sig ännu. Får se hur boxarna kommer se ut imorgon efter inatt. Kan vara mindre roligt att städa dom..

unnamed (31)

Imorgon skall jag på jobb igen så Nova kommer få vara ledig, han får gå ute till kl 4 igen och sen skall jag sätta han i skritt maskinen, kommer ha honom att gå där en gång om dagen plus att han skall ridas resten av veckan. Vilken dag Maarit rider honom vet jag inte ännu men det är något jag väntar på. Skall bli så kul att höra hennes åsikter. Hon har inte ridit honom sen han var hingst! Denna vecka kommer bli skit rolig, tyvärr kommer den fara iväg som ett skitit streck men jag skall njuta av varje minut.

Annonser

3 reaktioner på ”helt slut men glad!

  1. Är det jag som är blind nu eller? Försökte läsa fort igenom dom senaste inläggen men hittade inget om ämnet (troligen är det jag som är trött bara haha) men alltså varför står Nova inte längre hemma?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s