Måndag och ny vecka

Natten har gått bra här med nya hästarna, åxå Nova har nu vant sig att vara hos Maarit. Idag var Nova då ledig som jag redan skrev tidigare, men skritt maskin kom han inte undan. Jag fick hjälp av Stina som jobbar hos Maarit när jag skulle sätta honom i maskinen. Jag gick med där inne första varven och Stina lade på och av strömmen. När jag gick ut därifrån blev Nova lite till sig. Han gjorde inte helt som man skall göra, alltså skritta runt, utan han stanna och när ”väggen” kom fast honom trava han några steg och sen stanna igen. Nå han fick röra på sig i allafall och efter en vecka skall det väl gå som det är meningen 🙂

unnamed (32)

 

Han lär skall ha betett sig bra hela dagen och han äter och dricker så jag tror han är ok med situationen. Vad jag märkt på dessa några dagar är hur ”jobbigt” det är att ha hästen i ett annat stall. Jag menar att få ihop ridningen. Hos Maarit äter dom hö 4 gånger per dag och så har dom sina hag turer som man ju inte vill ta bort från hästen. Så att hitta en tid att kunna rida utan att störa mat tiderna är inte lätt. Efter det här uppskattar jag ännu mer eget system med fri hö till gång och att hästarna får vara mycket ute. SÅÅÅ mycket lättare när du skall planera din ridning!!! Ok nu har jag ju eget stall och ett jobb ännu på sidan om förutom att rida Nova så det är kanske lite extremt men visst är det ju skönt att ha hästen hemma. Skulle jag bara ha ett vanligt jobb och inte eget stall skulle jag däremot tycka det vore skönt att ha hästen in stallad, du behöver bara rida, inte fundera på något annat som kanske borde göras på gården el liknande. Det är ca 10 år sedan jag sist hade min häst i annat stall än eget, och det är nog länge förrän jag stallar in dom igen, men någon gång kommer det bli så igen.

 

Annonser

4 reaktioner på ”Måndag och ny vecka

  1. Roligt med ”öppen” skritt maskin, känner jag mina hästar väl skulle det där fungera med försiktiga Mambu men macho Masa skulle ettdera a)gå i lugn och ro och snusa på marken utan att bry sig om att det kommer en ”vägg” av pinnar emot b)stå stilla o låta pinnarna skrapa ryggen eller c ) galoppera runt runt med pinnarna flygandes hit och dit. Nova är ju riktigt duktig!

    Gilla

    • Nova försökte nog lägga huvudet mellan stängerna men han ändra sig när han märkt att dom rörde på sig 🙂 Å skulle jag haft elen på som man kan ha så hade han inte vågat gå en en meter nära dom! Tror nog Masa skulle gå snällt där om det var ström på 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s