Skrittmaskin, maräng och kaninbur

När Petri såg skritt maskinen hos Maarit så fråga han att skulle jag vilja ha en sån? Sån där är ju inte nå svårt att fixa, jag kan laga en sa Petri 🙂 Va tror ni jag svarade?

Dessutom bjöd han på maräng med choko i här om dagen, han bara fick för sig att laga såna då han vet att jag älskar maräng! Det lär inte heller vara alla som lyckas med marängen. Men Petri osaa!!! 🙂

En till sak Petri skall bygga nu på våren är en ny kanin bur åt poppana, och den skall bli och se ut som vårt hus. I cant wait!!

Vart vill jag komma med detta? Jo att han kan ju laga ALLT har jag märkt med åren!! Klart jag vill ha en skritt maskin men jag vet inte endå om jag kommer be honom laga en. Kanske nog, det är inte alls omöjligt, men när får bli en öppen fråga en så länge!

Alltså eftersom många undrat var Nova är så tar jag det pånytt. Han står Hos Maarit Raiskio, GP dressyrryttare. Han skall vara där en vecka! Han skall ridas och bli dressyr häst på heltid och sen säljas för dyra pengar. Det är slut på hans hoppning nu för jag är trött på honom! ok det sista stämmer inte, han är där på skoj för att jag hade tur och fick föra dit honom på kort varsel!

För er som inte vet så jobbar jag hos Maarit alltid nu som då när dom behöver extra hjälp. Och tack vare det så hade jag nu chansen att få ha han där en vecka då där är tillfälligt en boxplats ledig just denna vecka! Att vara där som ”kund” och inte arbetare är ganska nyttigt för mig, man ser stallet och rutinerna från en annan sida. Till lika vet jag hur det är att jobba där så jag hjälper till så mycket jag kan. Jag sopar efter mig fast jag inte skulle behöva, jag fyller vatten ämbare åt Nova fast det hör till dom o.s.v. Det stallet kryllar av fina dyra dressyr hästar och stallet sköts mycket bra. Många tror att hästarna där inte får gå ute i hagen alls. Det stämmer inte! ALLA går ut i hagen ca 2 timmar per dag. Till på det går dom i skritt maskin el rids! Just nu finns det några undantag och det är för att hagarna är bara is och alla hästar har inte håckar där. Så nu står vissa hästar inne, därför har Nova tur och får vara ute mer än 2 timmar åt gången, han får stå dubbla turer. Ingen har heller använt skritt maskin nu då det varit halt, förrutom Nova 🙂 Men istället leds dom och rids så dom får komma ut i alla fall.

Som arbetande där har jag inte egentligen rätt att tala om stallet, men nu är jag ju kund och då får jag berätta sånt här! På sommaren får t.o.m många hästar gå på ”bete” det betyder gå i en stor hage med gräs i stället för en liten sandhage. Jag har jobbat i många fina tävlings stall och det är inte många tävlings hästar som får gå ut i hage varje dag. I Flyinge ex fick Cardento, om ni minns den hingsten?, vara i hage max 1 gång i veckan. Samma Robin Z som då levde när jag var där. Sen var nog alla lite mindre fina hästar ute 1-2 timmar per dag. Istället för hage gick dom i skritten varje dag utöver ridningen. Så visst hästarna hos Maarit har det bra!

Här under är Znak som är Maarits GP häst och hennes blivande Gp häst, ettåringen Fit for Fan. Båda två på bete, minns jag rätt hade Znak semester och gick ute från morgon till sena eftermiddagen!

2014-07-14-10-38-56

Nu skall jag sätta mig i bilen och åka och rida Nova. Maarit ligger i feber som bäst och jag vet inte alls ännu när hon orkar rida igen. Jag hoppas hon frisknar till före helgen!

 

Annonser

8 reaktioner på ”Skrittmaskin, maräng och kaninbur

  1. Pengar styr… TYVÄRR.. 😦 Tur har man värdelösa hästar 😀 😉 Men du ha nog hitta en rikti handyman åt dej du Heidi, lyckans ost! 😉 //I.S

    Gilla

  2. jo det är så men det är tyvärr så här det funkar! När hästarna blir värda ett visst antal pengar så blir folk rädda och glömmer att det fortfarande är hästar!

    Gilla

  3. Jag tycker det är hemskt att hästarna står instängda dagarna långa 😦 Inte sitter atleter som Usian Bolt heller inne i sin soffa hela dagen bara för att inte gå sönder så varför skall en häst då måste vara instängd bara för att den är ”för fin” och ”för bra”? Tycker det borde vara straffbart att ha sitt djur instängt hela tiden, enligt lag så måste hästen få gå ute i så stor hage att den kan röra sig i alla gångarter. Vet nu inte om det också gäller Finland men i Sverige så står det så i djurskyddslagen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s