Maarit rider Nova

Det är inte alla dagar jag sitter på häst ryggen klockan 8 på morgonen! Idag gjorde jag det! Maarit sa att hon rider honom som första häst och jag skulle lite värma upp före. Tur behövde jag inte rida så länge förrän hon sa att nu kan hon ta över. Jag bad henne testa lite av varje och sen säga vad som skall bättras på. Hon red ganska långt samma som jag igår faktiskt!

Fortfarande gillar hon honom, hon sa flera gånger att riktigt trevlig häst, bekväm att sitta på, även fast min gamla Kieffer sadel är låååångt från hennes fina dressyr sadlar 🙂 Hon tyckte att man bara kan sitta där och åka med :)och att han är trevligare att jobba med nu då han är valack, han koncentrerar sig mer på ryttaren märkte hon genast. Ett bra beslut tyckte Maarit!

Hon sa åxå att han är JÄTTE bra i munnen, och det är kiva och höra, för som hingst drog han ju och låg på massor och jag har trott att han kanske blivit lite hårdare av all dragkamp! Men nix pix, helt super! Hon provade göra lite ökningar på slutet, och där kom ett problem fram, hon sa för att han skall kunna strecka mer på benen måst jag jobba mycket med tempoökningar, han skall kunna förlänga galoppen och traven utan att öka farten dess mer. Det här är lite samma som Juho säger till hindren, mera längd på stegen.!

Hon mena på att Nova nog vet vad han skall göra men att han inte får ut stegen tillräkligt. Om ni ser noga på filmerna som både jag och Maarit rider så ser man nog att frambenen försöker men han har inte kraft tillräkligt. Att få honom att gå i en lägre form kan åxå hjälpa sa hon, men eftersom det hör till rasen att gå i hög resning kan det vara svårare att få ändrat.

Jag har lyckats filmat lite och har igen klippt ihop alla korta snuttar och satt det in i en och samma film. (Den andra hästen som syns är en unghäst som hade härliga steg!)

När jag nu tittar på filmerna så ser jag att Maarit har ganska breda händer hon med, inte riktigt så mycket som jag men kanske det inte är så fel sen endå? Det beror ju mycket på från häst till häst hur man har händerna naturligt och hur det känns bekvämast.

Det var ju roligt det här med att lägga ihop filmer, jag skall börja göra det oftare nu när jag ”kan”

Annonser

2 reaktioner på ”Maarit rider Nova

 1. Åh, så roligt med filmer! Jätte roligt att få höra av henne vad hon tycker om Nova som hingst – och som du ser får du hela tiden kvitto på att du gjorde rätt beslut då 🙂 Då när jag själv red honom förra sommaren så fick jag en otroligt bra ridkänsla, tycker han är så hurja den där Nova (på sina bra dagar..)!

  Jag håller också breda händer väldigt ofta, måste hela tiden tänka på det, samt att hålla händerna på rätt höjd, för att inte se ut som en kråka, haha! Tycker väldigt många ridskolor ignorerar såna problem då när man är liten och lär sig allt – eftersom de först vill att man t.ex. ska kunna lätt i trav. Små detaljer är ofta väldigt viktiga, speciellt i bedömningssporter som t.ex. dressyr. Skulle jag kunna vrida tillbaka klockan till ridskoletiden så skulle jag definitivt be min ridskolelärare vara noga på alla detaljer kring min utveckling. Dagens jag skulle tacka henne, haha!

  Gilla

  • Jo man har nog lärt sig mycket tokigt i ridskolan, kanske fel e fel ord, för med tiden ändras ridstilen men kanske lite halv rätt/fel
   Du skulle borde komma och prova rida Nova nu, han har ändrat mycket sen i somras!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s